От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 30 юни

"До Димитровград 160 декара жито на пепел. Умишлено?" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг".Житният блок бил на кооперация "Раковски", шефката й смята, че палежът е умишлен. Огнеборците обаче все още изясняват истината.

"14 паралелки се изнесоха в чужбина", съобщава още вестникът от първата си страница. 260 молби за напускане са подадени за последните две години от родители, които заминават в чужбина и взимат децата със себе си.

"От днес ровят в РДНСКК за вратите с катинар", акцентира на втора страница изданието. Новината за заключената врата на строителната дирекция в Хасково шокирала министър Николай Василев и той разпоредил проверка.
Интересно в коя държава си прекарва времето този министър, щом може да го шокира нещо, което за обикновените хора е ежедневие.

"Французи помагат за медицинския колеж" е водещото заглавие на втора. Според информацията на изданието в Монпелие били водени разговори с декана на медицинския факултет. Подробностите ще станат известни днес.

"Секса признава за грабеж", "51 години затвор и 610 бона глоба за наркотрафиканти", "Спипаха 50 000 евро в тир" са акцентите на криминалната страница в броя.

"Хасковлията купува кола най-много за 1000 лева", цитира изданието шефа на "Общински приходи" Димо Маринов, според когото това е най-високата цена на новозакупен автомобил, деклариран през изтеклата седмица в местната дирекция.
Интересна работа. Пишещият тези редове си купи 13-годишна кола преди няколко месеца и декларира цели 1200 лв., при това без да има впечатлението, че кара най-скъпия автомобил в града. Явно набутването си е вътрешна потребност.

"Държавата си купува къща в Хасково за 5 млн." е друг акцент от 4 страницата.

"Ултрасите на ЦСКА окървавиха Баните" е озаглавен фоторепортаж на 6 и 7 страница. Малко странно е защо се отдава толкова голямо значение на тези активни безделници.

"Европа си яде шунката и без нас" е заглавието на "текущите циркове". Авторът недоволства, че при пътуването до Франция в хотелите си спестявали шунката и кашкавала.
Абе не стига, че отива на аванта из Европа, ами и шунка. Това напомня вица за възрастната еврейка, чието внуче било завлечено от голяма вълна навътре в морето. Бабата започнала да се моли горещо на господ да й върне любимото внуче и след малко втора голяма вълна го върнала на брега. Бабата го погледнала и викнала към небето: Имаше и шапка!

"Камелия плаши със стриптийз" е акцент от 12 страница в броя. В материала четем за участието на звездата в "Планета Пайнер" в Димитровград. Няма съмнение, че авторът на дописката е висял до края в очакване на стрийптийза, който обаче така и не се състоял.
Така е. Не става всеки път.

С две тематични заглавия отваря днешния си брой "Хасковска Марица" – "Тенджера вдига 2 пожарни по тревога" и "Огън изпепели 200 дка жито пред очите на пазарджии". Изданието води с цели 40 декара пред "Новинар юг", в който изгорялото жито е само 160 дка.
Сезонът на големите пожари обаче започва в следващите дни, така че тази разлика ще се превърне в пренебрежима.

"Продават Бизнес център 1 за около 11 млн. лв." е водещото заглавие на първа страница. Това бе едно от решенията на сесията на ОбС в петък.

"Продажбата на общинска гора скара съветници", акцентира на втора страница изданието. Става дума за ОбС в Симеоновград.
Там се карат на всяко заседание, така че ако не е за гора, ще е за нещо друго.

"Мор за комарите в Димитровград" е друг акцент от страницата. В града дезинфекцията върви с пълна сила.

"Борят дискатеките и алкохола със спортни площадки" е озаглавена регионалната страница за Свиленград. В нея четем и за пощальонка, която написала роман, любовен, разбира се, и сега търси пари да го издаде. Събрала известна сума, но й трябвали още 5000 лв. Даден е и телефон за връзка.
Пишещият тези редове има известен опит в тая работа, та му се струва, че тук нещо не е наред. Тази пощальонка само една книга ли ще издава, или "Събрани съчинения"?

"Сестра изоставя брат си в затвора, бяга с любовник" е заглавието на обширен материал на 9 страница. В него четем подробности за приключилото в петък дело срещу четирима участници в престъпна група за трафик на хероин през границата.

"Симеон Тодев рисува непознати балкани" е акцент от 16 страница в броя.

"Депутат разпуска на рок концерт" е друго заглавие на забавната страница. Става дума за атакиста Георги Димитров, който "разпускал" в КДК.
Не е много сигурно дали е така. Депутатите обикновено си разпускат в парламента.

Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини