От х:

Днес в x:

Депутати с амулети срещу зли очи

Червен конец, специално донесен от Божи гроб, пази премиера Сергей Станишев. С него той се движи от пролетта на миналата година. Негови приятели му донесоха осветената връв от святото място в Ерусалим. Талисманът го пази от уроки и нечисти сили. Станишев не го сваля дори когато е на официални посещения или пък посреща височайши гости.


Доста от родните депутати отдавна се подмазват на съдбата с аксесоари и заврънтулки. Златен кръст пази тъмносинята Евдокия Манева от лоши очи. Преди време тъмносинята депутатка отишла на астроложка, за да си поръча специален хороскоп. Жената я посъветвала винаги да носи християнския знак. "Това не е само символ на вярата, но и на зодията ми - Риби, затова никога не го свалям", разказа Евдокия Манева.

Малка звездичка е талисманът на Стефан Софиянски. Бижуто се предава в семейството на бившия столичен кмет от три поколения. Купил го дядо му от панаир, след като видял, че на гърба на аксесоара пише на немски "Това е твоята щастлива звезда". Самият Софиянски получава талисмана от майка си. "Може да загубя звездичката, но винаги я намирам", обяснява лидерът на ССД. Веднъж дори я затрил, докато чистел с прахосмукачката, но пак успял да я открие. Изчезвала е и по време на футболен мач, при това няколко пъти, но след това незнайно как като по чудо пак се появявала. Освен щастливата звезда, с която не се разделя, Софиянски има и табиети за късмет. Бившият кмет винаги пише с мастило, за да му върви по вода. Дори си пази в парламента малко шишенце - в случай че му свършат пълнителите на писалките.

Черна котка пък отваря всички врати, пред които се озове независимата Елеонора Николова. Котаракът Чочко сам надушва стопанката си. "Когато синът ми стана студент и замина да учи, къщата страшно опустя. Нямаше за кого да се грижа. Имах нужда от нещо мъничко и топло и затова си взех котарак", разказва Николова. Всъщност животинките били три, но само една се задържала - черен персиец, абсолютно расов екземпляр. Мързелив и спокоен, той следва навсякъде стопанката си от мига, в който тя се прибере вкъщи. Икона бди над Анастасия Мозер и не позволява останалите земеделски лидери да я гледат с лошо око.
Източник: standartnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини