От х:

Днес в x:

Шест поверия, в които има много истина

Народната мъдрост се изразява в различни знамения и народни суеверия. И ето, за да ги разтълкувате правилно и да разберете кои от тях са истина, ви предлагаме следващата информация. Надяваме се, че с тези прости обяснения вие ще можете да промените живота си към по-добро.

Вижте!

1. Прогнози за времето според болките в ставите.

Често от възрастните хора може да чуете: "Болки в гърба - дъжд ще вали" или "Коляното ме върти - сняг идва". И това не е плод на тяхното въображение. Хората, страдащи от артрит или претърпели травми на ставите, са много чувствителни към метеорологичните промени. Тъй като колебанията в атмосферното налягане могат да предизвикат болезнено подуване в ставите и сухожилията. Хипотониците и хипертониците също са свръхчувствителни "синоптици".

2. Пилешкият бульон хубаво ще ви загрее и ще изгони простудата.

Учудващо е, но това е така. Пилешката супа е не само приятна, но и ще помогне в борбата срещу настинките. Нейните компоненти активно се борят с болестта и навреме ще ви предпазят от кашляне и кихане. Следва да се отбележи, че свойствата на пилешкия бульон се промят според метода на неговото приготвяне.

3. Утрото е по-мъдро от вечерта.
Тази поговорка често се среща в българските народни приказки, пък и майките, и бабите ни често я напомнят на своите деца. Учените са потвърдили истинността на тази фраза. Да се ​​вземат правилните решения, е необходимо здрав разум, за което със сигурност ще помогне добрият нощен сън. Бил проведен такъв експеримент: късно вечерта на група хора предложили за решаване труден проблем. Онези, които оставили решението на задачата за сутринта, според статистиката дали до 50% повече правилни отговори, отколкото тези, които поели задачата веднага. Също така е отбелязано, че когато се работи през нощта, ефективността на труда пада до пет пъти.

4. Животните са способни да усетят опасност.

Мнозина са чували или дори са наблюдавали как преди катастрофа котките и кучетата се изнервят, пищят, обикалят насам-натам. Както се оказа, животните могат да чуят ултразвук, който излиза от земята няколко часа преди природното бедствие. Те също така чувствително улавят вибрации на земната кора чрез лапите си.

5. Не трябва да преглъщате дъвка.

Смята се, че дъвката не се смила в стомаха и остава завинаги там. В допълнение, тя може да запуши хранопровода, което осигурява смърт. Колко истина има в тези думи? Всъщност, дъвката много лошо се усвоява от стомаха. И ако често се преглъща, може наистина да запуши хранопровода. А това понякога може да доведе до катастрофален резултат. В психиатрията има такова понятие като синдром на Рапунцел. При това разстройство на психиката хора ядат косата си, което също води до запушване на хранопровода.

6. Искате ли да имате момченце? Яжте банани!

Звучи невероятно, но фактът си е факт. Ако жената в първия триместър на бременността си хапва много банани, то тя има 58% по-голям шанс да роди момче. Този факт не може да бъде обяснен логично. Но експериментът е провеждан повече от веднъж, и резултатът не се променя...

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини