От х:

Днес в x:

11 °C

Преглед на печата – 21 юни

"Хасковлия краде кола от приятел, бие го" е голямото заглавие в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Материалът е водещ на криминалната страница. 34-годишният мъж пребил 21-годишен свой приятел, свалил го от колата и духнал с нея. Когато ченгетата го задържали малко по-късно, обяснил, че Маздата всъщност е негова, продал я на приятеля си, но онзи не му я изплатил напълно.

"Школа пред фалит, имитирали състоятелнот" е озаглавен водещият материал на първа страница в днешния брой. Темата е вчерашната извънредна сесия на хасковския общински съвет, на която бе приета стратегията за оптимизацията на училищната мрежа. На нея кметът Георги Иванов подхвърли, че не само закритите 7 школа са зле финансово, има доста други, които имитират състоятелност, но дължат още пари за отопление. Истината ще лъсне съвсем скоро, казва градоначалникът и допълва, че се очаква фалит на още школа.

"Заложна къща" стресна седмокласниците" анонсира от първа изданието. Текстът на дописката е на трета страница и в нея четем, че всъщност по-стресирани са родителите, които не са чували за автора Деян Енев. Темата е коментирана на същата страница.
Всъщност идеята на изпита е именно да се преразкаже непознат текст. А това, че повечето родители не са чували за Деян Енев, си е само техен проблем. Авторът не е толкова нашумял като създателите на литературни комикси като Христо Калчев и Георги Стоев, но е име, което ще остане в българската литература. И родителите на бъдещите седмокласници със сигурност ще са чували за него. А некои даже може да са го чели.
Идеята на преразказа е да се провери какво могат децата, а не какво знаят. Знанията се проверяват в тестовата част. А и нали затова ги приемат в елитни училища – да ги научат.

"Орфейци: Няма да плащаме 40 лв. за паркинг-скоби" е друг акцент в броя. Темата за скобите бе начената от Haskovo. NET преди две седмици. Публикацията провокира общинската администрация да промени наредба и да определи 40 лв. на месец за поставяне на скоби на паркингите в кварталите. В центъра това струва хилядарка годишно. Изданието представя гледните точки на живеещите в "Орфей", както и предложението на администрацията.
Навярно разглеждането на тази точка от дневния ред на ОбС следващия петък ще предизвика шумни дебати.

Поздравления за 18-ия рожден на ЕСКОМ с голяма снимка на част от екипа отправя "Хасковска Марица". Благодарим.

"Заря и наздравици с приятели за 5 години" е озаглавен големият фоторепортаж на 9 страница. Там можете да видите многобройните гости на купона, както и да усетите градусите на настроението.

"Полицаи събират глоби кеш" е заглавието на голям материал на 10 страница. От понеделник униформените ще ни събират парите от глоби за дребни нарушения направо на пътя.

Още новини и коментари от региона – в днешния брой на "Хасковска Марица". Той изглежда учудващо добре след купона на екипа, който продължи до ранни зори вчера.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини