От х:

Днес в x:

17 °C

Преглед на печата – 21 юни

"Хасковлия краде кола от приятел, бие го" е голямото заглавие в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Материалът е водещ на криминалната страница. 34-годишният мъж пребил 21-годишен свой приятел, свалил го от колата и духнал с нея. Когато ченгетата го задържали малко по-късно, обяснил, че Маздата всъщност е негова, продал я на приятеля си, но онзи не му я изплатил напълно.

"Школа пред фалит, имитирали състоятелнот" е озаглавен водещият материал на първа страница в днешния брой. Темата е вчерашната извънредна сесия на хасковския общински съвет, на която бе приета стратегията за оптимизацията на училищната мрежа. На нея кметът Георги Иванов подхвърли, че не само закритите 7 школа са зле финансово, има доста други, които имитират състоятелност, но дължат още пари за отопление. Истината ще лъсне съвсем скоро, казва градоначалникът и допълва, че се очаква фалит на още школа.

"Заложна къща" стресна седмокласниците" анонсира от първа изданието. Текстът на дописката е на трета страница и в нея четем, че всъщност по-стресирани са родителите, които не са чували за автора Деян Енев. Темата е коментирана на същата страница.
Всъщност идеята на изпита е именно да се преразкаже непознат текст. А това, че повечето родители не са чували за Деян Енев, си е само техен проблем. Авторът не е толкова нашумял като създателите на литературни комикси като Христо Калчев и Георги Стоев, но е име, което ще остане в българската литература. И родителите на бъдещите седмокласници със сигурност ще са чували за него. А некои даже може да са го чели.
Идеята на преразказа е да се провери какво могат децата, а не какво знаят. Знанията се проверяват в тестовата част. А и нали затова ги приемат в елитни училища – да ги научат.

"Орфейци: Няма да плащаме 40 лв. за паркинг-скоби" е друг акцент в броя. Темата за скобите бе начената от Haskovo. NET преди две седмици. Публикацията провокира общинската администрация да промени наредба и да определи 40 лв. на месец за поставяне на скоби на паркингите в кварталите. В центъра това струва хилядарка годишно. Изданието представя гледните точки на живеещите в "Орфей", както и предложението на администрацията.
Навярно разглеждането на тази точка от дневния ред на ОбС следващия петък ще предизвика шумни дебати.

Поздравления за 18-ия рожден на ЕСКОМ с голяма снимка на част от екипа отправя "Хасковска Марица". Благодарим.

"Заря и наздравици с приятели за 5 години" е озаглавен големият фоторепортаж на 9 страница. Там можете да видите многобройните гости на купона, както и да усетите градусите на настроението.

"Полицаи събират глоби кеш" е заглавието на голям материал на 10 страница. От понеделник униформените ще ни събират парите от глоби за дребни нарушения направо на пътя.

Още новини и коментари от региона – в днешния брой на "Хасковска Марица". Той изглежда учудващо добре след купона на екипа, който продължи до ранни зори вчера.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини