От х:

Днес в x:

Още две английски пожарни в Хасково

Още два специализирани автомобила "Денис" бяха официално дарени днес на хасковската противопожарна служба от колегите им от английския град Лестър. С тях дарените от Острова коли стават общо десет, което превръща тукашната служба в най-добре оборудваната в страната. Колкото и да не искат някои да го признаят, това е факт, каза в словото си на церемонията кметът на Хасково Георги Иванов. Той подари на гостите от Лестър плакети на града, а на шефа им Стив Ланс статуетка на Богородица, макет на известния хасковски монумент.

Лестърските пожарникари събрали помежду си пари за пътни разноски до България, така че и доставката е дарение за Хасково, каза още градоначалникът. В него се включва още и един полицейски микробус, пожарникарско оборудване, както и 14 компютъра, които малко след церемонията пред сградата на общината бяха отнесени в дом "Проф. Асен Златаров".



Добрите отношения с град Лестър датират от 10 години, каза на церемонията областната управителка Райна Йовчева. Тя допълни, че това няма да е последното тържество, на което се отбелязва радостно събитие, плод на побратимяването между двата града.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини