От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 31 май

"Всеки трети шестокласник с по 10 цигари на ден" – с това заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Констатацията е от анкета на РИОКОЗ, чиито резултати бяха оповестени вчера. Всеки 15 ученик пък признава, че пафка по 20 папироси дневно.

"Паркираш в трева – 50 лева глоба" е челното заглавие на първа страница. Вместо досегашните 15 лв. вече ще се бъркаме с петдесетарка за дребни нарушения, гласи приетата вчера наредба за обществения ред при използване на пътни превозни средства. От 14 на 16 бе увеличен щатът на общинското лесничейство на сесията на ОбС –Хасково допълва вестникът. Описан е и вчерашният лек скандал между кмета Георги Иванов и Антон Иванов от ГЕРБ заради регистъра за общинската собственост.

"Гербът на Хасово от живи цветя" е друг акцент от първа. Подготвят терена пред дома на техниката за засаждане с килимни цветя, които ще изобразяват стилизираният герб на града.

"Стефан Данаилов поема кифлите" е водещото заглавие на втора страница. От новата учебна година безплатната закуска в училищата вече ще е ангажимент на културното и образователните министерства, а не както досега – на социалните. Наредбата обаче още не е излязла и не е ясно каква ще е ролята на културата при доставката на кифлите, допълва изданието.

"80 процента от контейнерите разбити" цитира вестникът ръководството на почистващата фирма в Хасково – "Титан". Оттам са предвидили подмяна на изпочупените съдове, 100 нови са купени от фирмата, още толкова – от общината.

"Идат облаци и дъжд", предупреждава още вестникът. Днес ще е предимно слънчево, но за утре се очакват облаци и проливен дъжд с гръмотевици.


"Спряха 6 кг. опиум в камион с килими" е челото на криминалната страница. Товарният автомобил с иранска регистрация пътувал за Германия. Акцията е проведена вчера рано сутринта на ГКПП Капитан Андреево.

Интервюто в броя е с Яница Петрова от Хасково, която участва в шоуто "Пей с мен" по Нова телевизия.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини