От х:

Днес в x:

16 °C

Преглед на печата – 26 май

"Двама гинат в свирепа катастрофа", открива днешния си брой "Новинар юг". Изданието информира за вчерашния инцидент край с. Бисер, при който загинаха двама пловдивчани.

"Хасковска Марица" също извежда черните новини от уикенда над главата си – "Висока скорост уби трима мъже". Броят на жертвите е по-голям, защото вестникът описва и другата катастрофа – край димитровградското село Воден, където също загина 23-годишен младеж.

"Далавера за 1 млн. с ОСО-то" е челното заглавие на първа страница на "Новинар юг". Изданието съобщава за продадената от "Воинтех" сграда в Хасково на софийската фирма "Евробулмаркет" на цена, с един милион лева по-ниска от данъчната й оценка. Месеци по-късно сградата е препродадена, допълва вестникът.

"Школо почина на празника си" е друг акцент от първа страница. Училището в с. Конуш провело тържеството за 24 май ден по-рано – на 23-и и изненадало местните, които пристигнали ентусиазирани в деня на празника с букети цветя. Стават такива работи.

"Скъпата нафта вдига таксито", отбелязва вестникът на втора страница. Превозвачи очакват до месеци дизелът да удари 3 лева.

"Неохим с 30 млн. лв. инвестиционна програма" е водещият мателриал на четвърта страница. Торовият гигант ще увеличава заплатите двойно спрямо годишната инфлация, допълва изданието.

"Магистрала "Марица" – симулиране на работа е заглавието на фолиото на броя – 6 и 7 страници. Авторът описва сагата с аутобана и посещението на премиера миналата седмица. Публикувана е и снимка от 16 май миналата година, когато шефът на фонд "Пътища" Веселин Георгиев и министър Асен Гагаузов прерязаха предизборно лентата на отсечката до Любимец. Георгиев вече е клиент на прокуратурата, а Гагаузов все още е министър.

"Преслава" взриви химиците, обгрижваха я две миски", съобщава вестникът от 12 страница. Авторът допълва с огромно съжаление, че на концерта за Деня на химика фолкфурията си свалила само очилата.

"Хващат шеф на безработните да краде вода", съобщава от първата си страница "Хасковска Марица". Ръководителят на Бюрото по труда в Снвиленград Христо Василев бил спипан при внезапна проверка на ВиК.

"Дървата за огрев поскъпнаха на 144 лв. за тон" е друга мрачна новина от днешния брой на "Хасковска Марица". Допреди дни цепениците бяха по 120 лв. По темата е и коментарът на 3 страница.

"Буря отложи финала на Григор Димитров", пише изданието на спортните си страници. В "Новинар юг" бурята е цял ураган – "Ураган отлага финал на Григор при мъжете".

"Легенди искат извънредна сесия на ОбС за футбола", пише още "Хасковска Марица". Предлагат ген. Владимир Янев и Костадин Латинов за почетни граждани на Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини