От х:

Днес в x:

4 °C

Преглед на печата – 26 май

"Двама гинат в свирепа катастрофа", открива днешния си брой "Новинар юг". Изданието информира за вчерашния инцидент край с. Бисер, при който загинаха двама пловдивчани.

"Хасковска Марица" също извежда черните новини от уикенда над главата си – "Висока скорост уби трима мъже". Броят на жертвите е по-голям, защото вестникът описва и другата катастрофа – край димитровградското село Воден, където също загина 23-годишен младеж.

"Далавера за 1 млн. с ОСО-то" е челното заглавие на първа страница на "Новинар юг". Изданието съобщава за продадената от "Воинтех" сграда в Хасково на софийската фирма "Евробулмаркет" на цена, с един милион лева по-ниска от данъчната й оценка. Месеци по-късно сградата е препродадена, допълва вестникът.

"Школо почина на празника си" е друг акцент от първа страница. Училището в с. Конуш провело тържеството за 24 май ден по-рано – на 23-и и изненадало местните, които пристигнали ентусиазирани в деня на празника с букети цветя. Стават такива работи.

"Скъпата нафта вдига таксито", отбелязва вестникът на втора страница. Превозвачи очакват до месеци дизелът да удари 3 лева.

"Неохим с 30 млн. лв. инвестиционна програма" е водещият мателриал на четвърта страница. Торовият гигант ще увеличава заплатите двойно спрямо годишната инфлация, допълва изданието.

"Магистрала "Марица" – симулиране на работа е заглавието на фолиото на броя – 6 и 7 страници. Авторът описва сагата с аутобана и посещението на премиера миналата седмица. Публикувана е и снимка от 16 май миналата година, когато шефът на фонд "Пътища" Веселин Георгиев и министър Асен Гагаузов прерязаха предизборно лентата на отсечката до Любимец. Георгиев вече е клиент на прокуратурата, а Гагаузов все още е министър.

"Преслава" взриви химиците, обгрижваха я две миски", съобщава вестникът от 12 страница. Авторът допълва с огромно съжаление, че на концерта за Деня на химика фолкфурията си свалила само очилата.

"Хващат шеф на безработните да краде вода", съобщава от първата си страница "Хасковска Марица". Ръководителят на Бюрото по труда в Снвиленград Христо Василев бил спипан при внезапна проверка на ВиК.

"Дървата за огрев поскъпнаха на 144 лв. за тон" е друга мрачна новина от днешния брой на "Хасковска Марица". Допреди дни цепениците бяха по 120 лв. По темата е и коментарът на 3 страница.

"Буря отложи финала на Григор Димитров", пише изданието на спортните си страници. В "Новинар юг" бурята е цял ураган – "Ураган отлага финал на Григор при мъжете".

"Легенди искат извънредна сесия на ОбС за футбола", пише още "Хасковска Марица". Предлагат ген. Владимир Янев и Костадин Латинов за почетни граждани на Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини