От х:

Днес в x:

23 °C

Преглед на печата – 26 май

"Двама гинат в свирепа катастрофа", открива днешния си брой "Новинар юг". Изданието информира за вчерашния инцидент край с. Бисер, при който загинаха двама пловдивчани.

"Хасковска Марица" също извежда черните новини от уикенда над главата си – "Висока скорост уби трима мъже". Броят на жертвите е по-голям, защото вестникът описва и другата катастрофа – край димитровградското село Воден, където също загина 23-годишен младеж.

"Далавера за 1 млн. с ОСО-то" е челното заглавие на първа страница на "Новинар юг". Изданието съобщава за продадената от "Воинтех" сграда в Хасково на софийската фирма "Евробулмаркет" на цена, с един милион лева по-ниска от данъчната й оценка. Месеци по-късно сградата е препродадена, допълва вестникът.

"Школо почина на празника си" е друг акцент от първа страница. Училището в с. Конуш провело тържеството за 24 май ден по-рано – на 23-и и изненадало местните, които пристигнали ентусиазирани в деня на празника с букети цветя. Стават такива работи.

"Скъпата нафта вдига таксито", отбелязва вестникът на втора страница. Превозвачи очакват до месеци дизелът да удари 3 лева.

"Неохим с 30 млн. лв. инвестиционна програма" е водещият мателриал на четвърта страница. Торовият гигант ще увеличава заплатите двойно спрямо годишната инфлация, допълва изданието.

"Магистрала "Марица" – симулиране на работа е заглавието на фолиото на броя – 6 и 7 страници. Авторът описва сагата с аутобана и посещението на премиера миналата седмица. Публикувана е и снимка от 16 май миналата година, когато шефът на фонд "Пътища" Веселин Георгиев и министър Асен Гагаузов прерязаха предизборно лентата на отсечката до Любимец. Георгиев вече е клиент на прокуратурата, а Гагаузов все още е министър.

"Преслава" взриви химиците, обгрижваха я две миски", съобщава вестникът от 12 страница. Авторът допълва с огромно съжаление, че на концерта за Деня на химика фолкфурията си свалила само очилата.

"Хващат шеф на безработните да краде вода", съобщава от първата си страница "Хасковска Марица". Ръководителят на Бюрото по труда в Снвиленград Христо Василев бил спипан при внезапна проверка на ВиК.

"Дървата за огрев поскъпнаха на 144 лв. за тон" е друга мрачна новина от днешния брой на "Хасковска Марица". Допреди дни цепениците бяха по 120 лв. По темата е и коментарът на 3 страница.

"Буря отложи финала на Григор Димитров", пише изданието на спортните си страници. В "Новинар юг" бурята е цял ураган – "Ураган отлага финал на Григор при мъжете".

"Легенди искат извънредна сесия на ОбС за футбола", пише още "Хасковска Марица". Предлагат ген. Владимир Янев и Костадин Латинов за почетни граждани на Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини