От х:

Днес в x:

5 неща, за които трябва да спрете да се тревожите

1. Никога няма да си намерите партньорка.

Защо не трябва да се тревожите: На този свят има повече жени, отколкото мъже, така че спокойно. Ставате все по-възрастен, но пък и изборът ви на жени, с които да се срещате, се увеличава. Спрете да се опитвате всяка среща да бъде успешна. Неизбежно е срещите да преминават на принципа проба - грешка.

За какво трябва да се тревожите: Да не се обвържете с луда жена. "Ако смятате, че хората от обкръжението й са прекалено странни и тя е единствената, която се държи адекватно, преосмислете мнението си", казва Скот Халтзман, психиатър и автор на "Тайните на щастливо женените мъже".

2. Личната ви неприкосновеност е публично достояние, защото прекарвате много време в Интернет.

Защо не трябва да се тревожите: "Само 6 процента от крадците на идентичност използват онлайн транзакциите", казва Пол Стивънс, директор по политиката и защитата в Информационната агенция за защита на личната неприкосновеност.

За какво трябва да се тревожите: Предложенията за предварително одобрени кредитни карти. Те са валидни не само за вас, но и за всеки човек, който е преровил боклука ви, намерил е формуляра, попълнил го е и е ударил голямата печалба. Влезте в optoutprescreen.com и откажете предложенията за период от пет години.

3. Абсолютно сте неподготвен да бъдете баща.

Защо не трябва да се тревожите: Бебетата са гъвкави същества и реагират веднага, така че можете да направите грешка и да се поучите от нея, точно както постъпвате с ръчната скоростна кутия.

"Ето още една добра новина: бебетата нямат дългосрочна памет (която евентуално да използват срещу вас) докато станат на 2 или 3 години", казва Джим Сиърс, педиатър и автор на "Първите ви стъпки като баща: 25 неща, които всеки баща трябва да знае".

За какво трябва да се тревожите: "Лошото хранене причинява повече вреди на детето отколкото алкохола и наркотиците, взети заедно", казва Сиърс. Откажете се от собствените си лоши хранителни навици: яжте повече гуакамоле.

Бебетата обожават авокадо, а то е богато на здравословни мазнини, които помагат за развитието на мозъка.

4. Когато се пенсионирате, ще живеете в малко жилище на забутано място.

Защо не трябва да се тревожите: Всеки месец влагайте 10 процента от заплатата си в пенсионния план 401(к) и няма да имате проблеми. Започнете на 25 годишна възраст с годишна заплата 50000 долара и получете 3 процента годишно увеличение, докато се пенсионирате.

"С месечните вноски от 10 процента на 65 годишна възраст ще имате 3 милиона в портфолиото си", казва Пол Мериман, автор на "Живейте, но не надживявайте парите си". При това положение в крайна сметка ще имате добро жилище на хубаво място.

За какво трябва да се тревожите: За тестостерона си. Той може да ви накара да инвестирате много пари във високорискови, трудни за продаване холдинги с надеждата да направите голям удар.

"От друга страна пенсионният ви план 401(к) ви предпазва от необмислени действия чрез ограничаване на видовете инвестиране, които са разрешени", казва Бърт Уайтхед, финансов съветник и автор на "Защо умните хора вършат глупави неща с парите".

5. Ще умрете внезапно (например още преди да дочетете тази статия).

Защо не трябва да се тревожите: Тялото ви едва ли ще ви предаде, но начинът ви на шофиране може да го направи. Автомобилните катастрофи са най-честата причина за смъртта на мъжете на възраст от 25 до 39 години, според Центровете за контрол и превенция на болестите. Така че внимавайте!

За какво трябва да се тревожите: Баща ви. Той е показател за евентуалното ви състояние след 20 години. Генетиката е много важна, особено при мълчаливите убийци - рака и сърдечните болести, които са основни причини за смъртта на възраст 40 - 64 години.

"Не отлагайте отказването от вредните навици", казва Франк Пийкок, заместник директор на спешното отделение в Клиниката в Кливланд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини