От х:

Днес в x:

Стреляха по губернатора на Наблус

Четирима души бяха ранени, след като неизвестни лица откриха огън по джип на палестинския губернатор на град Наблус, на Западния бряг на река Йордан.

Това предаде АП, като се позова на палестински източници от сигурността.

Губернаторът на Наблус Джамал Мухсин е бил на официална визита в бежанския лагер Балат и не е пострадал при стрелбата.

Както съобщава Ройтерс, по информация на анонимен източник от палестинската полиция, автомобилът на Джамал Мухсин е бил обстрелван от избягали от затвора палестински бойци.

От началото на годината от затвора Джунейд в град Наблус са избягали 26 бойци от "Бригади на мъчениците от "ал-Акса". Последното бягство беше извършено на 5 април.

Както отбелязва агенцията, в бежанския лагер Балат живеят предимно привърженици на палестинското движение "Хамас", докато Мухсин е член на ФАТАХ на президента на Палестинската автономия Махмуд Аббас.

При друг инцидент днес в сектора Газа загинаха двама бойци от "Хамас", предаде Ройтерс. По думите на местни жители взривът, при който са загинали двамата, е предизвикан от самите тях, докато са приготвяли експлозиви. Представител на израелската армия заяви, че днес в района на Газа не са извършвани никакви военни операции.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини