От х:

Днес в x:

7 °C

Нови книги и таланти отново в Хасково

Вече за 36-ти път Хасково ще бъде домакин на Националният конкурс за дебютна литература "Южна пролет". Организатори на това мащабно начинание
са Община Хасково, Регионална библиотека "Христо Смирненски", Клуб на дейците на културата и Съюзът на българските филмови дейци.


Три дни - 16, 17 и 18 април Хасково ще се превърне в литературна столица, събирайки млади поети, писатели, сценаристи, интелектуалци, както и арена на най-новите заглавия на книжния пазар.


Програмата на "Южна пролет" е следната :

16 април

12.00 часа - Откриване на Базар на книгата "Южна
пролет" на пл. "Атлантически". Тази година своята продукция ще представят 19 издателства, сред които Бард, Труд, Жанет-45, Хермес, Колибри, Фют и др.


17.00 часа - изложбата на Владимир Пенев под
надслова "Реалности" ще бъде представена в
галерия "Форум".


18.00 часа - Тържествено откриване пред ДКТ "Иван Димов" с участието на Духовият оркестър на гр. Хасково и Смесен хор "Родна песен". Следва премиера на книгата на Борислав Геронтиев "Видовден. Приписки и записки"


20.00 часа - в КДК ще се състои лауреатска вечер
на Елка Няголова и Мирослав Бърдаров - носители
на наградата "Южна пролет".17 април

11.00 часа - изложба в РБ"Христо Смирненски" - "Книгите, без които не можем"


14.00 часа - Литературна среща на дебютантите с млади творци от хасковски училища в Младежкия център


17.00 часа - Фотоизложба "Южна пролет" на Асоциацията на фотографите в гр. Хасково в ДКТ"Иван Димов".


18.00 часа - кино "Парадизо" ще отвори врати за пръв път след неговото закриване за прожекция на филма "Малки разговори" и среща с режисьора Иван Павлов и актьора Ицхак Финци.


20.30 часа - отново в КДК ще има литературно четене на дебютантите в тазгодишния конкурс.18 април

11.00 - в КДК ще се проведе дискусия върху дебютните книги


14.00 часа - Рецитали на дебютантите ще се проведат едновременно в Кирковото училище и Паскалевата къща


18.00 часа - в театъра ще се връчат официално наградите на "Южна пролет" 2008. Гости ще бъдат цигулковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов, а водещ на церемонията ще е Искра Радева.


Журито тази година ще се състои от проф. д.ф.н Боян Биолчев, Иван Павлов, проф.д.ф.н. Валери Стефанов, Димитър Томов, Милена Лилова, Ели Видева и Иван Маринов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини