От х:

Днес в x:

3 °C

Куйович поиска споразумение, прокуратурата отказа

Делото срещу скандалния сърбин в Хасково днес се гледа при закрити врати и при изключителни мерки за сигурност. Информацията за медиите бе спорадична и откъслечна. Според запознати по време на една от почивките Куйович е направил опит да се споразумее с прокуратурата, обвинителите обаче отказали. По закон при споразумение, когато подсъдимият се признае за виновен, съдът е длъжен да му наложи наказание под предвидения в наказателния кодекс минимум. Държавното обвинение в процеса се води от двама магистрати в червени тоги - бившият окръжен прокурор на Хасково Петър Мидов и замокръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

В 8 сутринта днес съдебната палата осъмна блокирана от униформени полицаи и криминалисти. Двете пресечки на "Преслав" и "Врана" бяха блокирани, а улица "Преслав" бе заградена с полицейска линия. От там трябваше да минат конвоите с подсъдимите. Районът, където се строи административният съд и страничните стълбища към втория етаж на ХОС се охраняваха от въоръжени с автомати полицаи. По всички възлови кръстовища в областния град имаше паркирали патрулки. В самата зала имаше служители на съдебната охрана с бронежилетки и със закрепени на гърдите им пистолети.

Подсъдимите бяха докарани поотделно след 10 часа, като всеки от тях освен с белезници на ръцете имаше и пранги и на краката.

Като свидетел по делото, овързан в нещо като усмирителна риза, бе доведен и племеникът на Куйович - Синап Муса Шушаревич. Сред призованите да дават показания бе и хванат с 21-килограмова пратка амфетамин, организирана от Будимир, който е и свидетел по делото с издадените от МВР фалшиви документи за самоличност на Куйович.

Будимир Куйович, бившият митничар Михаил Янков, д-р Николай Писков и Стойко Дойчев са обвинени в наркотрафик, създаване и организиране на престъпна група, както и за притежание на дрога в особено големи размери.

Според обвинението Куйович и съучастниците му са участвали в наркоканал, през който са прехвърлени хероин за близо 7 млн. лева и на амфетамини за още 103 829 лв.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини