От х:

Днес в x:

Идеята Kinetic Energy превръща човек в ходеща и говореща батерия

Интересната разработка е доста ефективен и елегантен начин да се гарантира, че потребителските мобилни устройства винаги ще бъдат в работоспособно състояние.

Напоследък се наблюдава голям наплив от устройства, които с малко или повече успех се опитват да генерират енергия от движението на човешкото тяло, като се различават основно по начина, по който постигат това.

Решението Kinetic Energy не е много по-различно. Само по себе си то представлява неголямо по размер устройство, което потребителите могат да носят на глезена си (или на китката, ако с нея извършват повече дейности), за да изработват електричество чрез всекидневните си движения. Това малко напомня на часовник с автоматично навиване. Натрупаната в устройството електроенергия всеки момент може да бъде пусната на воля, за да даде своя малък принос за човечеството. Когато е необходимо, човек включва своя мобилен телефон или някоя друга "джаджа" в конектора на устройството (като вероятно ще има нужда от адаптер, защото всички марки имат различни изходи) и тя се зарежда. Генераторът е направен в различни цветове, за да не предизвиква дисонанс в каквато и да било обстановка.

Идеята Kinetic Energy е разработена от австралийската дизайнерка Уилма ван Бокстел. Устройството може да свърши наистина добра работа на онези, които прекарват много време в движение.
Източник: computerworld

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини