От х:

Днес в x:

10 начина да се подготвим за пролетта

Пролетта наближава и е време да направим малки промени, за да влезем във форма, да изглеждаме и да се чувстваме по-добре. Предлагаме ви 10 лесни решения как да постигнете това.

1. Наближава времето за бански костюми. Подгответе се за тези оскъдни дрешки, като се храните с лека, здравословна храна.

2. Започвайте деня с пълнозърнести продукти - лесно е - просто използвайте хляб от различни семена за препечената си филийка.

3. Време е за пролетно почистване - прочистете кухненските шкафове от нездравословна храна и ги заредете с продукти, които са полезни за здравето ви.

4. Пролетта е времето на салатите. Яжте по една голяма порция листни зеленчуци в началото на всяко хранене, за да контролирате по-добре апетита си.

5. Април е сезонът на аспержите! Не се ограничавайте - 226 гр. имат само 45 калории - но пропуснете холандския сос.

6. Включете във всяко хранене леки протеини и това ще намали чувството ви за глад. Не само месото съдържа протеини, а също така нискомаслените млечни продукти, бобовите растения, соята и ядките.

7. Веднъж седмично се почерпете с дива сьомга, която е богата на здравословните Омега-3 мазнини и се появява през пролетта.

8. Опитайте нов и непознат плод или зеленчук.

9. За да бъде храната ви възможно най-здравословна, планирайте предварително приготвянето й.

10. Не пестете парите си за пролетни ягоди в разгара на сезона им. Една чаша от този ароматен плод има само 43 калории и задоволява повече от 100% от дневната ви нужда от витамин С.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини