От х:

Днес в x:

За бъдещите студенти в СУ

Софийският университет /СУ/ организира дни за кандидат-студенти на 13, 14 и 15 март, обяви днес Георги Гешев, началник на Учебен отдел на висшето училище.

Щандовете на съответните факултети ще работят на 13 и 14 март от 10.00 до 18.00 часа, а на 15 март, събота, от 10.00 до 14.00 часа.

В рамките на дните кандидатите ще могат да получат отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с предварителните и редовните изпити. За тази цел СУ е подготвил брошура, в която се съдържат отговорите на тези въпроси.

В нея са посочени и датите на предварителните изпити, в какви срокове ще се подават документи за участие в тях, трябва ли да се подават отново документи и за редовната кандидатстудентска кампания.

Предварителните изпити ще бъдат от 11 май до 8 юни, а от 24 март до 22 април в Учебен отдел ще се подават документи за участие в тях.

Документи за редовните изпити ще се подават от 23 юни до 5 юли, без неделните дни. В брошурата са изброени и специалностите, за които ще се признават оценките от държавните зрелостни изпити, както и кои са четирите нови специалности за академичната 2007/2008 г.

Те са инженерна химия и съвременни материали, физика и информатика, медицинска физика, неформално образование.

Таксата за участие в предварителните изпити е 20 лева.
Кандидатстудентският справочник на висшето училище пък струва 6 лева.

СУ ще участва и в борсите за кандидат-студенти в музея "Земята и хората" в София от 19 до 21 март, както и в борсите в Добрич, Варна, Бургас, Монтана, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора.

Представители на Учебен отдел ще приемат на тези борси заявки за участие в предварителните изпити.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини