От х:

Днес в x:

Литературен ас гостува в Хасково

Емил Андреев, автор на станалият популярен роман "Стъклената река" ще гостува на Регионална библиотека "Христо Смирненски" на 6 февруари. Срещата с него ще се проведе в Читалня "Хуманитарни науки" от 17.30 часа.


Емил Андреев е роден на 1 септември 1956 в Лом. Завършил е английска филология. Работил е като учител, журналист, преводач и преподавател по английски в Богословския факултет на Софийския университет. Автор е на сборниците с разкази "Ломски разкази" (1996), "Късен сецесион" (1998), "Островът на пияниците" (1999), на романите "Стъклената река" (2004; награда ВИК за 2005), "Проклятието на жабата" (2006) и на пиесите "Да убиеш премиер" (2004), "Иманяри", "Бебето". Негови текстове са превеждани на английски, полски и сръбски. Живее в София, но по-голямата част от годината прекарва в средногорската махала Равни Рът.



Романът "Стъклена река" е невероятен разказ за древна загадка, мистика и еротика. Млади художници се натъкват да дълбоко пазена тайна в църквата на едно забутано селце. Интелигентна книга и в същото време увличаща и интригуваща, достойна за наградата "ВИК" за роман на 2005 год.

В Хасково авторът ще представи "Проклятието на жабата" - своя последен роман.

Повече информация на :
http://liternet.bg/publish13/e_andreev/index.html
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини