От х:

Днес в x:

Преглед на печата- 27 февруари

„Новинар Юг": „96 ученички с аборт през 2007 г."- челото на информационния всекидневник. Под него ще прочетем: Най- честата причина е несъгласие на родителите, 4 от непълнолетните са под 15- годишна възраст.

„Бизнес план на ВиК- кух"- водещата тема в „Новинар".В Димитровград властта скочи срещу доклада на шефа на водното дружество Красимир Герджиков.

„Всяко пето дете с проблем в говора"; „Закриват 2 от 4-те помощни училища"; „Американец дари 100000 за Гошко от Харманли"- четем на страниците на вестника.

От втора „Новинар" информира: „Легендарен разбойник- в Братската могила на Ямача". Тленните останки на Митьо Ганчев били преместени от Пловдивските гробища в градската градина, а оттам на хълма.

„Свалиха ОбС- шефа в Минерални бани". Седем от 13- членния местен парламент избра Муса Чолак за председател. Ръководството на ДПС свика спешно заседание, допълва „Новинар Юг".

„Лекари отказват грижи за девет деца"- заглавие, с което ни посреща тази сутрин „Хасковска Марица". Джипитата се оправдават с пълни пациентски листи или липса на специалност.

„Ликвидираха 88 сметища, никнат нови"- водещото в броя на „Марица". Пълно с бунища край населените места, глобите не стряскат никого.

„Гимназистки дефилират край 500- метрова мартеница";„Изкупиха имотите в Гарваново"; „Краставиците и доматите поевтиняха"- четем на първа страница във вестника.

На втора „Марица" пише: „Пик на грипа в топлото време. Още 15 със заушка, вдигат карантината в дом „Надежда".

В „Хасковска Марица" четем още: „Закопчаха пиян каруцар на пътя. Софиянка губи контрол над колата си, нацели дърво.

„100 дни смятахме и кроихме планове"- това заявява от първа страница на седмичникът „Тракия XXI век" кмета на община Димитровград Стефан Димитров.

„Пенсионери хвърлят око на читалищните бази"- пише на втора изданието. Повечето клубове на хората от третата възраст в общината са нелегитимни, работят с пълномощни от столицата.

„Общината осигури покрив за бездомници"; „Взеха на търг поликлиниката"; „Глобяват с 250 лв. за укриване на хонорари"- четем в „Тракия".

„ЕНП е за признаване на независимо Косово"- коментарът е на димитровградчанина Петър Томов, който оглави Националната доброволческа структура на формацията.

„Учредиха обществено движение „Димитровград- най- живия паметник на архитектурата" .И министърът на културата проф. Стефан Данаилов подкрепи идеята за бригадирския град. Д-р Желев ще лобира пред ЮНЕСКО, допълва „Тракия XXI век".
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини