От х:

Днес в x:

НСО, жандармерията и полицията охраняват Доган

"Главна дирекция "Жандармерия" охранява лидера на ДПС Ахмед Доган, тъй като срещу него има постъпили заплахи през февруари 2006 година", обяви вътрешният министър Румен Петков по време парламентарния контрол.

Така той отговори на въпрос на депутата от ДСБ Атанас Атанасов - законно ли е служители на жандармерията да охраняват Ахмед Доган, при положение, че той ползва и Националната служба за охрана.

В отговора си Петков обяви, че съгласно Закона за МВР - жандармерията изпълнява конкретни охранителни мероприятия, както в случая във вилната зона "Беловодски път" в столичния квартал "Бояна", където живее Доган.

По думите на вътрешния министър охраната се извършва съвместно с екипи на полицията и НСО по предварително изготвен план.

Атанасов обяви още, че в един момент Ахмед Доган използва един автомобил на Народното събрание, като депутат, в същия момент ползва две коли на Национална служба за охрана, при това едната от които бронирана и купена с негови лични средства.

По думите на Атанасов трябва да се провери откъде лидерът на ДПС има пари да си купува бронирана кола.

Петков отговори, че не иска да навлиза в подобен тип „гаражна" форма на разговори.

"Вие очевидно прекалявате с гостуването в този район, за да Ви прави впечатление, че има режим на недопускане", обърна се той към Атанасов.

По думите на вътрешния министър, служители на жандармерията и Национална служба за охрана е изключено да пречат на граждани да преминават през столичния квартал "Бояна".

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини