От х:

Днес в x:

Кой стои зад взрива срещу шефката на тържището в Димитровград

Един от общинските съветници в ОБС-Димитровград, коментира пред Дарик, че взрива, който избухна тази сутрин в дома на шефката на неделния пазар, вероятно е дело на хора, чиийто интереси са засегнати, след като новото общинско ръководство откри ред пропуски в организацията на работа на пазара. Според Максим Господинов, вероятно става въпрос за хора, които са строили незаконно на територията на тържището.

По три основни версии се движи разследването около бомбата, която избухна в дома на Лидия Николаева. Това съобщи директорът на ОДП-Хасково комисар Атанас Ненков, който посети мястото на инцидента. Мотивите за взрива могат да бъдат и лични и свързани с работата на Николаева, коментира Ненков, но все още е рано да се определи кой надделява.

Няма информация Лидия Николаева, която от близо 2 месеца е назначена временно на този пост, да е била заплашвана.

Кметът на Димитровград Стефан Димитров, заяви че е изненадан от случилото се. Според него няма причина за подобно сплашване. По думите му всички промени, които напоследък се обсъждат относно организацията на работа на тържището, са за доброто и на търговците и на гражданите на Димитровград.

Според Димитров решението за преместване на масите, които се намират пред спортната зала, също не може да бъде мотив за това престъпление, тъй като се работи по въпроса тези хора да бъдат устроени и да продължат търговската си дейност.

Кметът на Димитровград отхвърли и вероятността зад случилото се да стоят партийни интереси. Според него твърденията, че димитровградския пазар е партийна касичка са спекулации.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини