От х:

Днес в x:

Създават мъжки брачен... приют

Британското правителство ще обсъди въпроса за създаване на специален приют за мъже, които са били принудени да се оженят против волята им.
15 на сто от хората, които търсят помощ от властите по този въпрос, са от силния пол. Призивът за създаване на мъжки брачен приют е отправен от британец, който е бил откаран в Пакистан като дете и накаран насила да се сгоди за своя братовчедка. От британското посолство в Исламабад съобщиха, че знаят за много други подобни случаи.


„60% от проблемите, с които се занимаваме са свързани с принудителни бракове. В около 10 - 15 процента от тези случаи става дума за мъже", казва говорител на дипломатическата мисия. Имран Реман от английския град Дерби твърди, че неговото семейство е прибегнало до насилие, когато решил да се противопостави на уреден предварително брак. Той разказва, че бил отвлечен и откаран в Пакистан. Там негов роднина оковал краката му и го държал като затворник в продължение на две седмици.

„Призовавам британското правителство да създаде специален приют за мъже. Има 165 приюти за азиатски жени. А ние какво да правим?", каза Реман пред Би Би Си
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини