От х:

Днес в x:

Лекарите в Хасково протестират фиктивно, информират и пациенти за исканията си в декларация

Да се възстанови договорното начало, реално да се заплаща за свършена работа и бързо решаване на проблема с неосигурените. Това настоява в декларация Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в Хасково.

Декларацията е разпространена по всички лечебни заведения и лекари в региона. Основната цел е да запознае пациентите с положението, в което лекарите са поставени.

От лекарския съюз се обявяват против отнемане правото на втори трудов договор, липсата на равнопоставеност и налагането на делигирани бюджети.

Документът настоява и за въвеждане на доброволна здравно осгуряване, даване правото на пазара да излязат частно- осигурителни фондове, както и за реална акредитация, която да доведе до категоризация на лечебните заведения. Тези категории пък от своя страна да са пряко обвързани със стойността на клиничните пътеки.

Лекарите в Хасково немогат да протестират ефективно, обясни председателят на РК на БЛС Д-р Румен Иванов. Протестът им е фиктивен, но е насочен към управляващите.

Под каква форма ще продължи лекарското недоволство ще решава в събота на Управителен съвет Лекарския съюз в столицата. за да са успешни действията им обаче е необходима подкрепата на синдикатите, трябва да бъдат намерени и лобита, смята още Д-р Иванов.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини