От х:

Днес в x:

Свят за двама (култура по време на купон)

"Свят за двама" е закачливо шоу, което спокойно се вмества на дансинга на ресторант „Хасково" (имайки предвид тримерното пространство) и го превръща във фантастичен портал към друго измерение. Голям, като казваме голям, разбирайте наистина голям, видеоекран светва, а на него – каменни стъпала сред тъмна зеленина и те двамата – в бели сатенени костюми и също такива борсалино на главата. Слизат по стълбите и се озовават пред вас пеейки It takes two, baby… me аnd you.

45-те минути на спектакъла минават на един дъх, а за това време правите пълно околосветско пътешествие на света за двама, наситено с великолепното сценично присъствие на Варвара и Анатолий, с прекрасните им изпълнения (абсолютно live) и не на последно място – със съвременните аранжименти, направени специално за шоуто.

Това, което дълго след изгасването на екрана няма да ви остави е усмивката. Защото всичко е направено с изящно и заразно чувство за хумор. Може спокойно да се каже, че Варвара пее като Шер – но го прави на аранжимент, който би бил начело в поп-фолк класациите при едни други обстоятелства. Анатолий е страхотен танцьор, тангото му секва дъха, но все пак отстъпва на партньорката си, която в този случай не е Варвара, а кукла. Dont worry, be happy пеят двамата, а на екрана две котки намират щастието в любовта. Също така щастливи са и посипалите се от козината им бълхи.

Индииски мотиви, самба, танго, шансон, ирландски фолклор, джаз и рокенрол в нова итерпретация се завихрят, а Анатолий и Варвара са ту каубои, ту вариететни танцьорки, ту la fеmme fatale и мачо… И макар светът за двама да е романтично-творчески-илюзорен, не му липсва здрава връзка с реалността – по някое време, макар за няколко сценични мига, той се изпълва с бебета (и закономерно произтичащите от тях тийнейджъри). Обаче танците и песните продължават със следващото превъплъщение.





Варвара Панкова е завършила поп и джаз пеене при Алис Боварян в НБУ, Анатолий Божинов – кукловодство във ВИТИЗ в класа на проф. Николина Георгиева, актьорско майсторство при проф. Надежда Сейкова. Ангажиментът им към Театър 13 ги събира преди 3 години, не къде да е, а на Канарските острови.

Шоу-спектакълът „Свят за двама" (A World for Two) е изцяло идея на творческия тандем Анатолий и Варвара.

За реализацията на анимацията им помага приятел, професионален аниматор, видеото и аранжиментите са правени в професионални студиа. Двамата сами финансират начинанието си.

Други продукции, които съвместната им дейност ражда са: „Циганска одисея", където Варвара играе Рита Асенова, а Анатолий е Армандо (с брат Диего и сестра Марадона), музикално пътуване на табора от Индия, през Русия ... малко от Underground и Костурица, та до наши дни; „На чаша мартини с Франк Синатра", за който пък Васил Петров подарява свой фрак на Анатолий.

През последния месец Анатолий и Варвара три пъти играят в Хасково – по покана на Ротари клуб „Хасково-Аида" и на ESCOM. Харесват изключително много града ни и смятат, че публиката тук е интелигентна, позитивно настроена, жива и отворена за предизвикателства. Пред Haskovo.NET разкриха и намерението си да подготвят спектакъл за голяма сцена. Ние пък изразихме недоумението си какво му е на „Свят за двама", че да не се играе на голяма сцена. Но всичко с времето си.

Нещо за „Свят за двама" има на music-show.hit.bg, клип можете да видите тук: video1


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини