От х:

Днес в x:

Газов фойерверк изхвърли баба през терасата

Взрив на газ пропан бутан рани 85 годишна жена в Ивайловград, след като ударната вълна запокитила тялото й през част от стаята и балкона на двуетажната й къща. Газовата експлозия станала вчера в 8 сутринта, докато баба Здравка приготвяла закуската. За щастие поднесената от взрива жена била спряна от високия парапет на терасата което и спестило полет до земята, при който очакваните травми биха били много по тежки. Сега щетите са ограничени само до повърхностни наранявания по главата и тялото, които не носели непосредствена опасност за живота. Жената е настанена в болница и е под постоянно лекарско наблюдение.

Фойерверкът бил причинен от стандартна газова бутилка с вместимост 10 кг. Самата бутилка не е гръмнала, но по инсталацията вероятно е имало дефект, защото се получил газов теч. В резултат, в кухнята се натрупва от запалителния газ, който се възпламенил при искра от електрическата печка в съседство, включена от бабата при готвенето. Взривът бил толкова силен че били изпочупени стъклата на всички съседни къщи.

При възникналия пожар изгаря покъщнина и 30 кв.метра застроена площ, плюс опушване на още 80 квадрата. Огънят е бил потушен от екип на Ивайловградската пожарна.


 

Руди Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини