От х:

Днес в x:

Електрониката и ОДК в Кърджали с обща инициатива за Деня на земята 22 април

Ученическа конференция за добри практики в екологичното образование и възпитание на младите хора „Земята – наш дом“ ще се проведе на 21 април, четвъртък, от 13 ч. в Обединения детски комплекс в Кърджали. Проявата епосветена на Деня на Земята 22 април, провежда се за поредна година и сеорганизира от Община Кърджали, ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” и ОДК. Ще бъдат представени 15 презентации и изложба на предмети от рециклирани материали.

Съпътстващи прояви на конференцията ще бъдат фотографска изложба и прожекция на филм, предоставени от фондация „По-диви Родопи”.Фотографската изложба „Дивият свят на Източните Родопи” ще бъде експонирана в двора на ОДК. Американският документален филм „Тарпан – една древна рисунка оживява” ще бъде представен в зала 1 на ОДК в часовете – 11.00, 12.00 и 15.30 ч. Филмът проследява възкръсването на изчезналия див европейски кон – от пещерните рисунки до дивата природа на Източните Родопи, където малко стадо модерни тарпани преоткрива древните си диви корени.

На 22 април, до театъра, от 10.30 ч. ще се проведе Празник на Земята,съобщиха от Обединения детски комплекс. Проявите включват велопоход, майсторско управление на велосипед, представяне на екологични постери, празник на цветята и концерт.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини