От х:

Днес в x:

Ардински ученици първенци в национално състезание по английски език

Ученици от начален етап в СОУ „Васил Левски” от Ардино се класираха сред националните победители в състезанието по чужд език (английски) под мотото „Аз изучавам чужд език”. Четвъртокласникът Мелих Алиев получи 50 точки от 50 възможни, а второкластничките Вилияна Симова и Пънар Билезерова 49,5 точки и се класираха на първо място в своите възрастови групи. Организатор на надпреварата бе Сдружението на учителите филолози „Любословие”.

Вилияна, Пънар и Мелих  възнамеряват да продължат да се занимават сериозно с езика на Шекспир и за в бъдеще. Това е любимият им предмет.

„Беше и трудно, и лесно. Ако си добре подготвен, е лесно. Готвих се много сериозно за състезанието. Като видях, че съм сред най-добрите в страната много се зарадвах. Обичта ми към английския език започна още в първи клас. Като порасна искам да се развия в сфера, в която ще мога да използвам знанията и уменията си по английски език”, сподели 10 годишният Мелих. Той благодари на своите преподаватели по английски език и на родителите си за подкрепата.

Освен тримата още петима ученици от ардинското СОУ „Васил Левски” постигнаха много добри резултати в националното състезание. Това са: Радостин Хаджиев и Синем Чаушева  по 45,5 точки, Беркем Хайрула – 45, Едис Байрам – 41,5 и Ефсун Юмеров – 41 точки.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини