От х:

Днес в x:

Таксиджия осъди общината за непочистена от сняг улица

Таксиметров шофьор осъди община Хасково заради непочистена от снега улица, поради което той се блъснал в електрически стълб. Инцидентът станал навръх Нова година – 31 декември 2014 година. Поради хлъзгавата настилка автомобилът Дачия Логан поднесъл и се забил в стълба. Пак поради непочистения сняг по стръмната улица още 13 автомобила се блъснали в катастрофиралото такси.

Това става ясно от решението на Окръжния съд в Хасково. Първоначално районните магистрати са отхвърлили иска на таксиджията за възстановяване на щетите от 2 517.08 лв., но окръжните съдии отменят решението им и се произнасят в негова полза.

От представените в съда доказателства става ясно, че отговорността за почистването на улиците в града в този период е на общинското предприятие “Екопрогрес”. Фактът, че в този ден е бил мобилизиран целият състав на фирмата не е от значение, съществен е резултатът”, отбелязват в решението си магистратите.

За това решение на съда натежават и показанията на призованите полицаи, които свидетелстват, че улицата е била толкова хлъзгава, че едва са стигнали пеша до произшествието.

За да отхвърли иска на таксиджията, Районният съд е кредитирал заключение на вещо лице, което смята, че причина за катастрофата е несъобразена скорост. “Ако причината бе несъобразена скорост, нямаше още 13 автомобила да се блъснат на същото място”, опровергават това заключение окръжните съдии.

Освен щетите по автомобила, общината ще трябва да плати и съдебните разноски в размер на 751 лв.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини