От х:

Днес в x:

Бездомници окупираха кръговото и църквата в Орфей

    Бездомни кучета окупираха кръговото на бул. „Раковски“ в кв. „Орфей“ в Хасково, разхождат се и спят там необезпокоявани. Това пише в писмо до Haskovo.net нашият читател Иван. Той е придружил писмото си със снимки. По думите му тези кучета вечер се настаняват в недовършената църква в „Орфей“.  

    Оттам минават много деца и възрастни, които сутрин отиват на работа и на училище, пише още в писмото си нашият читател. И допълва: Моля задайте въпроса на Община Хасково.

    Haskovo.net многократно е поставял въпроса за бездомните кучета и пред предишната, и пред сегашната общинска администрация. При последният случай на бездомници в Кенана през януари тази година и след публикация в сайта в Хасково пристигнаха представители на фондация „Четири лапи“, които имаха среща с кмета Добри Беливанов.

    По информация от общинската администрация се очаква в следващите няколко месеца тук да пристигне мобилна клиника на фондацията, в която техни ветеринари ще извършат обезпаразитяване и кастрация на бездомни кучета с цел ограничаване на популацията. Това ще бъде направено безплатно за общината, но изграждането на приют за бездомници ще изисква средства. Haskovo.net  ще продължи да поставя този въпрос пред администрацията.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини