От х:

Днес в x:

Мелничарят Пилю Пилев влиза в „Испанска афера“ през март

Известният местен бизнесмен и зевзек Пилю Пилев излиза от едната си професионална роля - на мастит мелничар, за да влезе отново в амплоато си на актьор. Въпреки че е вече трето поколение мелничар, Пилев е с диплом на професионален актьор. Завършил е ВИТИЗ в класа на проф. Боньо Лунгов.

Той се качва на сцената на театър „Иван Димов“ през март в най-новия спектакъл „Испанска афера“. Премиерата по текста на Жорди Галсеран е на 9 март от 19 часа.

Постановката е на Иван Савов, а авторската музиката е дело на Асен Аврамов. По сценографията на най-новата постановка на местния театър е работила Мария Диманова. Пилю Пилев излиза на сцената в партньорство с актьорите Николета Малчева, Станислава Николова, Димитър Костадинов, както и зам.-шефа на ДКТ „Ив. Димов“ Стелиян Николов.

Оригиналното заглавие на пиесата е “Без резерви”. Тя е част от сборника “Девет пиеси” и се поставя за пръв път на българска сцена.

Това е историята на една оплетена измама, написана в комедиен дух. Тръгва от действителен случай – за министър от каталонското правителство, млад политик с бъдеще, чиято кариера отива по дяволите заради една нищо и никаква вила.

Жорди Галсеран е един от най-често поставяните и най-добре приети драматурзи от Каталония, Испания и Европа. Текстовете си пише първо на родния си каталонски, после на испански. Преведен е на десетки езици – от немски и гръцки до китайски и фарси, – носител е на десетки награди.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини