От х:

Днес в x:

Чудовищно: Майка убива новороденото си на студа, мислела го за недъгаво

    Жена от димитровградското село Сталево убила новороденото си момиченце като го изхвърлила навън в канския студ на 1-ви срещу 2-ри януари, съобщава Дарик. 33-годишната Невена Тенева сложила телцето на рожбата си в чувал и го захвърлила зад плевнята на порутената си къща, където живее с двете си деца и възрастните си родители. Мислела че детето е с увреждания и хората ще я подиграват, разказа самата тя пред репортери. Според аутопсията, обаче момиченцето било здраво и нормално, но не преживяло лютия студ. Горкото мъниче издъхнало 3 часа по-късно от премръзване. Потресените патолози разказват, че чакали с часове тялото да се размрази, за да могат да направят аутопсия. Най-ужасяващото в случая е, че жестоката майка е на свобода, пусната срещу най-леката мярка - подписка.

     Случаят бе тотално потулен от полицията, която констатирала престъплението едва на 27-ми януари. Дори и тогава, обаче за зверството не е поместен нито ред в полицейския бюлетин. Може би всичко щяло да се размине за убийството, ако хората от село не им направило впечатление, че бременната доскоро жена вече не била в това състояние, но нямало дете. Сезирали кметът Пею Колев, кото след като не получил задоволително обяснение от Невена, подал сигнал до полицията. Пред пристигналите полицаи Невена първоначално отричала, но после признала какво е сторила и ги завела при трупа на новороденото. Мярката "подписка" пък вбеси съселяните, които били готови да линчуват жената. Горчивината им се засилва от „адекватния” закон.  За убийство от майка на детето й веднага след раждането,  предвиденото наказание е до 3 г. затвор.

    Това било третото дете на Невена, като и трите били от различни бащи. Има две по-големи момчета-ученици. Билогичният баща на 3-ото и дете дори не знаел, че тя е бременна. Родила момиченцето сама у дома. Никой не усетил, защото децата и родителите й спели.

     Хората в Сталево са бесни. "Като не е искала третото дете, да го беше дала за осиновяване, толкова хора чакат и се молят за детенце, а тя да го убие, коментират хората в Сталево. Самата Невена признава грешката си и настоява, че си иска децата. Още в деня на арестта й, двете и момчета са изведени от социалните и настанени в приемни семейства.

    Р. Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини