От х:

Днес в x:

Месец след бедствието: почистиха наводнената забавачка в Динево

    Точно месец след бедствието на 17 януари, при което бе наводнена детската градина в село Динево, чиновници и служители на “Екопрогрес” запретнаха ръкави да почистят забавачката. При наводнението приземният етаж бе залят от 20 сантиметра вода. Там се помещават кухнята, складове и пералня. Децата обитават втория етаж, преместени са там от 2012 година, когато бе друго голямо наводнение.

    Днес шефката на детските градини в общината Агавни Тахмезян, директорката на ОДЗ “Вихрогонче” Весела Янкова, под чиято шапка са 14 забавачки в селата на общината, както и работници на общинската фирма “Екопрогрес” влязоха в приземния етаж да разчистят тинята и довлечената от водата мръсотия в стаите. Помещенията бяха обработени с препарати и дезинфектанти.

    В градината в Динево има записани 26 деца. Забавачката се намира на метри от коритото на реката и при всеки по-силен дъжд става жертва на водната стихия. “Наводняваме се за 6-ти път през последните няколко години”, казват от градината.

    Коритото на реката и днес бе в същото състояние, както и в деня на бедствието – обрасло с храсталаци и с големи островчета по течението. При прииждане на водата мостът към селото се оказва под вода го откъсва от света. Така бе и тази година, когато за Динево и още две села в общината бе обявено частично бедствено положение.

    По повод едномесечно забавяне на почистването на детската градина директорката на “Вихрогонче” Весела Янкова заяви, че са чакали да се изтече водата от помещенията. Тя добави, че от наводнението насам децата са във ваканция, ще влязат отново в градината на 1 март.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини