От х:

Днес в x:

Лъвски пай по проекти на Спортното министерство за кану-каяка в Харманли

Лъвския пай от финансираните проекти от Министерството на младежта и спорта на клубове от хасковски регион ще е за развитието на кану-каяка в Харманли.

8 100 лв. са одобрените средства за местния СККК“ Хеброс“. Още четири клуба от региона ще развиват спортните си занимания с помощ от ведомството на Красен Кралев по програмата „Спорт за децата в свободното време”. ФК “Димитровград 1947“ получава 5 900 лева.

3000 лева е финансирането за Бадминтон клуб-Хасково, Спортен клуб по джудо и джу-джутцу ще разполага по програмата с 3 700 лв, а Клубът по спортно ориентиране “Компас 1994“ е с одобрен проект от 3500 лева.

200 са одобрените проекти на спортни клубове в цялата страна по програмата „Спорт за децата в свободното време”, а средствата разпределени за финансирането им са в размер на 1, 024 млн.лева.

През годината програмата ще се реализира в 71 населени места в цялата страна и ще предостави възможност на над 10 000 деца да се включат в безплатни спортни занимания по 44 вида спорт, под ръководството на 369 квалифицирани спортни специалисти. 

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини