От х:

Днес в x:

Минерални бани се представя на най-голямото тур изложение у нас с макет на шарапана

Хасковските минерални бани ще участват за първи път на най-голямото туристическо изложение у нас ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016.

Изложението ще се проведе от 11 до 13 февруари в Интер Експо Център в София. В него всяка година се включват много туристически фирми, общини, туристически агенции и туроператори от различни страни.
Участието и представянето на община Минерални бани ще допринесе за популяризиране на курорта и всичко което предлага, като възможност за туристите.

А Хасковските Минерални бани изобилстват с възможности, като се започне от спа туризма заради уникалната не само на балканите, но и в Европа минерална вода, възможностите за винен туризъм заради богатите лозови масиви с червени сортове, от които се прави вино с традиции и се стигне до маршрутите на природните и културно-историческите забележителности, обединени в 6 екопътеки.

Общината вече е наела щанда за представянето си на туристическото експо, обясни организаторът Митра Тодорова.

Освен с брошури за качествата и свойствата на термалната минерална вода, Баните ще представят традициите на региона чрез 30-минутна програма на местни самодейни състави от читалищата в Караманци, Сусам и Минерални бани.

Посетителите на щанда ще могат да гледат на видеостена и филма за древните обичаи на траките за беритбата и направата на виното, заснет по време на възстановката преди две години.

На щанда ще бъде представено червеното вино на един от най-големите винопроизводители в общината, а най-интересният акцент ще е макета на шарапана. В района на хасковските Минерални бани са открити най-много шарапани на Балканския полуостров.

Над село горно Брастово има дори местност „ Шарапаните“. Шарапаните се считат за древните винарни на траките. 

Мая Манолав

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини