От х:

Днес в x:

Кметът Беливанов осъди атентатите в Париж, повишават нивата на контрол по границите

Кметът на Хасково Добри Беливанов осъди остро терористичните актове в Париж от тази нощ. Градоначалникът изразява и съболезнования към близките на загиналите при атаките във френската столица. Беливанов коментира, че българските служби работят усилено и към момента няма сигнали и ситуации за непосредствена опасност на Хасково и региона, които са външна граница на ЕС към Близкия Изток.

„Това е потресаващ акт на насилие срещу граждани. Изразявам искрените си съболезнования на близките на жертвите. Парижани вече веднъж ни показаха колко силни и единни могат да бъдат. Вярвам, че европейските ценности ще надделеят и сега над зверските атаки на тероризма", коментира събитията и зам.-кметът Милена Трендафилова.

Около 13.20 часа днес завърши и извънредното заседание на Щаба по сигурност и миграция към МВР. След приключването му изявления дадоха  премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на Вътрешните работи Румяна Бъчварова.

МВР министърът посочи, че се повишават всички нива на сигурност в страната, въпреки че към момента няма конкретни данни за опасност в страната ни. „ Остават обаче основните рискове от тероризъм”, посочи министър Бъчварова. Сред набелязаните специфични мерки, тя посочи че се увеличава контрола по външните граници на страната, на транзитно преминаващите хора и превозни средства през граничните ни пунктове, ще има и повече охрана на стратегически обекти, както и масови събирания.

Премиерът Борисов подчерта, че събитията от тази нощ в Париж са 11-ти септември за Европа. Той посочи, че трябва да се преусмислят политиките и взаимодействията на слежбите в Съюза. „ След удара в сърцето на Европа – Париж, няма премиер, който да е спокоен и да излезе и да каже пред народа си: Няма страшно, всичко е наред!”, посочи министър-председателят. Бойко Борисов  призова хората, които са планували пътуване към Париж да се въздържат от това, а цялото общество - към повече бдителност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини