От х:

Днес в x:

Магистрати и съдебни служители от Кърджалийско обучени по европроект

Четирима магистрати и  осем съдебни служители от Кърджалийска област са преминали обучение по проект„Укрепване на ефективността на съдебната система чрез обучение без граници”, съобщиха от Националния институт на правосъдието. В курса са взели участие общо 361 магистрати и 299 съдебни служители  от цялата страна. Стойността на проекта е 1 858 544, 056 лв.

Той се реализира от Националния институт на правосъдието /НИП/ с финансовата подкрепа на ОП„Административен капацитет”.   В рамките на заданието специализирани обучения в страната преминаха  375 магистрати и съдебни служители по теми, касаещи управлението на бюджета на органите на съдебната власт, стратегическото планиране, поведенически анализ, психология.

Другата основна дейност бяха обученията и стажовете за магистрати и съдебни служители в  13 партньорски организации в страни-членки на Съюза. С това бе дадена възможност на 200 магистрати 85 съдебни служители да участват в семинари по актуалните за Европа и света проблеми (трафик на хора и трафик на мигранти, корупция, противодействие на радикалния тероризъм, компютърни престъпления).

Арда нюз

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини