От х:

Днес в x:

14 °C

Шефът на болницата в Свиленград номиниран за „Лекар на годината”

Шефът на МБАЛ Свиленград д-р Димитър Ермов ще се състезава за почетния приз „Лекар на годината” като номинация от Хасково.

Той е излъчен с решение на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Хасково, съобщи председателят д-р Николай Колев.

Д-р Димитър Ермов завършва медицина във ВМИ-Пловдив през 1975 година. Година по-късно започва работа като ординатор-хирург в болницата в Свиленград.

От 1991 до края на 1999 г. е управител на лечебното заведение. От октомври 2005-та досега той остава на поста, но вече като управител на “МБАЛ-Свиленград” ЕООД и упражнява професията си на хирург.

Д-р Ермов е специалист по обща и детска хирургия. Член е на пленума на Българското хирургично дружество и магистър по здравен мениджмънт.

Номинацията за д-р Ермов е израз на признание за неговия висок професионализъм и квалификация като лекар, както и доказаните му мениджърски умения, обясниха от регионалната колегия.

„Останах изненадан, и то приятно, когато разбрах за номинацията. Но и леко учуден, защото обикновено такива признания се дават на по-големи болници, а тази номинация е освен за мен, и за болницата, която ръководя. Дори и нескромно да звучи, но често коментарите на колеги, които са посещавали Свилнаградската МБАЛ, са, че е една от най-добрите и като организация, и като оборудване, сред тези в по-малките общини “, коментира д-р Ермов. Той обаче посочи, че всъщност най-голямото признание за работата му идва от пациентите. „За мен най-важното и най-радостното е, когато одобрението идва от хората. Важно е пациентите да се чувстват сигурни и добре в клиниката и да знаят, че вратите ни са отворени за всеки, които има нужда от помощ. Няма да върнем никого, дори и тези с неуреден здравен статус“, категоричен е д-р Ермов.

Почетният знак „Лекар на годината” ще бъде връчен на специална церемония на извънредния Събор на Български Лекарски Съюз в Равда на 31-ви октомври.

По време на церемонията традиционно ще бъдат връчени отличия и на лекарите, които регионалните колегии на БЛС излъчват като носители на почетен сребърен знак "Лекар на годината".

За "Лекар на годината" за 2014 Българският лекарски съюз избра началника на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Военно медицинска академия доц. д-р Крум Кацаров.

М. Манолова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини