От х:

Днес в x:

Шефът на болницата в Свиленград номиниран за „Лекар на годината”

Шефът на МБАЛ Свиленград д-р Димитър Ермов ще се състезава за почетния приз „Лекар на годината” като номинация от Хасково.

Той е излъчен с решение на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Хасково, съобщи председателят д-р Николай Колев.

Д-р Димитър Ермов завършва медицина във ВМИ-Пловдив през 1975 година. Година по-късно започва работа като ординатор-хирург в болницата в Свиленград.

От 1991 до края на 1999 г. е управител на лечебното заведение. От октомври 2005-та досега той остава на поста, но вече като управител на “МБАЛ-Свиленград” ЕООД и упражнява професията си на хирург.

Д-р Ермов е специалист по обща и детска хирургия. Член е на пленума на Българското хирургично дружество и магистър по здравен мениджмънт.

Номинацията за д-р Ермов е израз на признание за неговия висок професионализъм и квалификация като лекар, както и доказаните му мениджърски умения, обясниха от регионалната колегия.

„Останах изненадан, и то приятно, когато разбрах за номинацията. Но и леко учуден, защото обикновено такива признания се дават на по-големи болници, а тази номинация е освен за мен, и за болницата, която ръководя. Дори и нескромно да звучи, но често коментарите на колеги, които са посещавали Свилнаградската МБАЛ, са, че е една от най-добрите и като организация, и като оборудване, сред тези в по-малките общини “, коментира д-р Ермов. Той обаче посочи, че всъщност най-голямото признание за работата му идва от пациентите. „За мен най-важното и най-радостното е, когато одобрението идва от хората. Важно е пациентите да се чувстват сигурни и добре в клиниката и да знаят, че вратите ни са отворени за всеки, които има нужда от помощ. Няма да върнем никого, дори и тези с неуреден здравен статус“, категоричен е д-р Ермов.

Почетният знак „Лекар на годината” ще бъде връчен на специална церемония на извънредния Събор на Български Лекарски Съюз в Равда на 31-ви октомври.

По време на церемонията традиционно ще бъдат връчени отличия и на лекарите, които регионалните колегии на БЛС излъчват като носители на почетен сребърен знак "Лекар на годината".

За "Лекар на годината" за 2014 Българският лекарски съюз избра началника на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Военно медицинска академия доц. д-р Крум Кацаров.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини