От х:

Днес в x:

Общинската избирателна комисия заличи регистрацията на кандидат-кмет

Общинската избирателна комисия заличи регистрация на Мурад Мюмюн Мюслюм  като кандидат за кмет на кметство Енчец издигнат от партия „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“ в изборите  на 25 октомври в община Кърджали.  Той е без настоящ адрес в страната и не отговаря на условията по т.1 на Решение на ЦИК, е посочено в решението на ОИК.

С решение № 1482-МИ/ 19.05.2015 год. ЦИК въведе разяснение на изискването  „да си живял най-малко през последните шест месеца в съответното населено място”, а именно: за кандидатите български граждани – да имат адресна регистрация и по постоянен, и по настоящ адрес на територията на Република България, като поне единият от тях да е в населено място на територията на съответното кметство към дата шест месеца преди датата на произвеждане на избора. Справка сочи, че Мурад Мюмюн Мюслюм  не отговаря на изискването на чл.397, ал.1 от Изборния кодекс, се посочва още в решението на ОИК – Кърджали.

Решенията на ОИК-Кърджали може да се оспорват в тридневен срок от обявяването им пред Централната избирателна комисия, която се произнася в тридневен срок с решение, което подлежи на обжалване  пред Върховния административен съд.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини