От х:

Днес в x:

Продължава обиколката на д-р Катя Попова по населените места в общината

    Народният представител от ГЕРБ Катя Попова продължава срещите си с жителите на община Първомай. Тя, заедно с общинските съветници от ГЕРБ - Първомай Желязко Пашев и Красимир Грозев, се срещнаха с над 30 от жителите на Буково.

    Като належащ в селото се очерта проблемът с покрива на читалището, който е в окаяно състояние и спешно се нуждае от ремонт. Хората настояха и за решаване на дългогодишния въпроса с канализацията. В селото няма такава, както и постоянно течаща прясна вода за пиене. Проблем за селото е и уличната мрежа, няма нито един асфалтиран път. Присъстващите се оплакаха от неправомерното раздаване на пасища, мери и земи. По този въпрос Катя Попова се ангажира да представи протоколи от Комисията на общината, която се занимава с разпределяне на пасищата, мерите и ливадите от 2007г. до момента.

    На срещата бе поставен и въпросът за съдбата на футболния клуб в Буково. По този повод общинският съветник Красимир Грозев запозна присъстващите с работата на спортната комисия и как се разпределят средствата за спортните клубове.

    В резултат от срещата в село Татарево, гробищният парк там вече има течаща вода. След срещата с народния представител д-р Катя Попова в началото на септември и с нейна намеса този проблем беше решен. Тогава татаревци споделиха проблема и помолиха за съдействие чрез писмена молба, придружена с подписи на жителите на селото. Катя Попова потърси съдействието на ВиК Първомай и от няколко дни гробището на селото е снабдено с течаща вода. 

    parvomai.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини