От х:

Днес в x:

Довършват пътен възел "Плодовитово" до края на октомври

До края на месец октомври 2015 година, трябва да бъде изградена втората част от пътен възел „Плодовитово“ – увери бившия транспортен министър Петър Мутафчиев. Той пое ангажимент като народен представител в 42 НС да съдейства за довършването на това съоръжение. Според него процедурата по изграждането е започнала преди година, но отчуждителните процедури на земеделските земи са забавили реализацията му. Сега е проведен разговор с кмета на община Братя Даскалови Иван Танев. Той е информирал, че и последните собственици са обезщетени и с това тази процедура е завършила.

Ръководството на Агрнция „Пътна инфраструктура“ потвърди тази информация и пое ангажимент до пускането на АМ „Марица“ транспортния възел „Плодовитово“ да бъде построен. Той ще бъде временна връзка между двете магистрали „Тракия“ и „Марица“ и задължително трябва да е готов, за да гарантира  връзка между тях във всички посоки и да не се допуска парадокса две магистрали да се пресичат, но да не са свързани помежду си.

„Надяваме се АПИ да изпълни този свой ангажимент – допълни Мутафчиев – защото само така за първомайци ще има удобна връзка в посока София, Бургас и Свиленград.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини