От х:

Днес в x:

Момчетата пазаруват за първия учебен ден цветя сами, момичетата с мама


    Ден преди за първи път тази година да бие школския звънец голямото пазаруване на цветя е в разгара си. Много от учениците предпочетоха да не спазят старата българската традиция -да пазаруват в последния момент, минути преди тържеството на 15-ти септември, а да се подготвят предварително.
    Секцията за цветя  на Зеленчуковия пазар се изпъстри още повече този следобед от деца и родители, които избираха цветните комплименти за преподавателите.

    Сред най-предпочитаните избори са розите, и то червените на цвят. Стръкът е на цена 2,50-3 лева. Карамфилите струват по 50 стотинки. Големите разкошни букети се търгуват за 15 лева, а по-обраните за 10. 

    Продавачите на цветя коментират, че са приятно изненадани тази година, че цвете за своя учител купуват не само най-малките ученици-първолачетата, които са най-трескави при избора и най-нетърпеливи, но масово и по-големите ученици.
    На пазара днес букети избраха за своя учител първокласничката  Симона, за което и помогна майка й , а кошнички с хризантеми е изборът  петокласничката Елиз.
    С букет в ръка утре ще има  и много момчета. За разлика от момичетата обаче те предпочитат да пазаруват цветята сами. 
    haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини