От х:

Днес в x:

Отслабвайте докато се храните редовно

    Диетите често не водят до желаното редуциране на теглото, тъй като хората  погрешно възприемат идеята за “влизането във форма” като бърза и агресивна мярка. Те считат, че диетата е временен, еднократен акт, след коeто се връщат към старите си хранителни навици и обичайно се сдобиват с повече килограми. Освен това много диети не работят, тъй като са  прекалено оскъдни и не са съобразени с индивидуалните вкусови предпочитания.

    ТРИ СА ОСНОВНИТЕ СТЪЛБА НА ОТСЛАБВАНЕТО

    Три са основните стълба на отслабването, които трябва да следвате, за да постигнете трайни резултати без да си причинявате дискомфорт. Първият стълб е диетично хранене, което трябва да бъде редовно и то не означава гладуване. Важно е да не се пропуска основно  хранене, порциите трябва да са малки, да няма бързи захари, тлъсти храни и други висококалорични продукти. Важно е да се храните редовно, а порциите да бъдат разпределени от 3 до 5 пъти на ден. Всъщност е необходимо да си създадете нови хранителни навици, които да спазвате завинаги.

    Вторият стълб е физическата активност. Не е необходимо да се опитвате да постигнете олимпийски резултати. Разбира се, ако нямате сериозни здравословни проблеми,  спортуването е добър инструмент за сваляне на килограми. Възможно е обаче само да увеличите двигателната активност – например да ходите всеки ден повече от предишния. Изборът е доста голям – може да се откажете от асансьорите, да слизате от автобуса на по-отдалечена спирка от дома или работното място, да излизате на кратки излети извън населеното място в почивните дни, да ходите на пазар пеша.

    Хапчето е третият стълб. То работи с диетичното хранене и физическата активност, самостоятелно не може да доведе до желания ефект, но е голям помощник в моменти, когато не може да устоим на кулинарните изкушения.

    Препоръчително е, разбира се, да се информирате за продуктите и да говорите с лекар. В по-малките градове е почти невъзможна консултация с диетолог и може да се обърнете към вашия общопрактикуващ лекар. В аптеките има различи продукти за отслабване. Част от тях са медицински изделия – това означава, че са преминали специална регистрация след клинични изследвания и производителите им гарантират качеството във всяка партида. Едно от тях съдържа водноразтворими фибри, които са извлечени от черупки на ракообразни. Активното вещество е наречено полиглюкозамин L112. Активната съставка е включена в продукта formoline L112 – известен  на немския пазар повече от 10 години.

    Тези водно разтворими фибри притежават мощна способност да привличат мазнините като в капан, да ги свързват и по естествен път те биват изхвърлени от тялото.

    В същото време фибрите не причиняват диария и създават усещане за ситост.

    Производителите съветват хапчето да се приема с двете основни хранения. То дава възможност не само за постигане на резултат, а и за поддържане на редуцираното тегло без притеснения от странични ефекти. Не е подходящо за подрастващи, за хора със сериозни стомашни-чревни болести и при алергия към морски дарове.

    Натуралните таблетки действат в три направления: подпомагат трайно намаляването на наднорменото тегло, предотвратяват усвояването на лошия холестерол, приеман с храната и контролират телесното тегло след отслабване. Сериозно предимство на formoline L112 е, че има отлична поносимост и това е от изключителна важност за поддържането на теглото в норма.

    Разбира се, ако сте със сериозно затлъстяване и имате придружаващи   заболявания, трябва задължително да се консултирате със съответните специалисти.

    Д-р Марин МУХТАРОВ, гастроентеролог: ДРАСТИЧНИТЕ ДИЕТИ НЕ РАБОТЯТ, НУЖЕН Е ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини