От х:

Днес в x:

Нивото на Арда по-високо след падналите дъждове

Измерено е повишение до + 14 см. на водното ниво на река Арда, съобщава пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Причината е значителните количества дъжд, които паднаха през тази нощ (между 20-40 л/кв.м).

През изминалото денонощие са регистрирани повишения на речните нива на наблюдаваните реки в страната. Водните им количества, в по-голямата част от страната, са около праговете за средни води. През това денонощие се очакват още  валежи. В западната половина от страната значителни от 20 до 40 л/кв.м в останалата част до 10 л/кв.м. Преди обяд на отделни места  в неделя  все още ще превалява, но с тенденция постепенно  валежите да спрат. Количествата ще са незначителни, под 5 л/кв.м.

Днес и утре се очакват повишения на водните нива в горното течение на Арда до язовир Кърджали. Системата за ранно предупреждение за водосбора на река Арда на НИМХ-БАН прогнозира, че водните количества на Черна река в района на  Смолян на 22 август. ще бъдат над жълтия праг за внимание. При останалите прогнозирани речни участъци в басейна на Арда водните количества ще са под праговете за предупреждение.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини