От х:

Днес в x:

Баскетболният „Хасково“ привлече гард на Вашингтон Стейт

Баскетболният „Хасково 2012” привлече първото чуждестранно попълнение в редиците си за новия сезон. Ръководството на клуба се договори с американката Джасмин Пъркинс. Това съобщиха от „Хасково 2012”.

Пъркинс е доволна от факта, че ще носи екипа на „Хасково 2012”. “Много съм развълнувана и нямам търпение да се срещна с новото си семейство в България. Чувствам, че ще постигнем големи неща с Хасково 2012 през новия сезон”, споделя състезателката.

Висока положителна оценка за Пъркинс е дала и легендата на българския баскетбол Лидия Върбанова, която лично е наблюдавала състезателката през лятото.

“Джас може да бъде много полезен и вариативен състезател. Лидия разпознава Хасково 2012 като чудесна опция за развитие, а нейната оценка е достатъчен фактор за мен, тъй като тя е истински професионалист и пример за истинската същност на играта”. Това коментира спортният директор на клуба Станислава Станкова.

178-сантиметровият гард защитава цветовете на полския „МКС Мос Конин”, като записва средно по 8.2 точки, 4.9 борби и 2 асистенции. В кариерата си досега Пъркинс трупа опит и с екипите на шведския „Ескилстуна” и израелския „Рамат Шарон”, съобщават още от ръководството на „Хасково 2012”.

Пъркинс е родената в Бъркли, щата Калифорния през 1989 г. Тя е бивша възпитаничка на Вашингтон Стейт. Пъркинс записва името си в историята на университета като преминава границата от 1000 точки, 700 борби и 250 откраднати топки.

През 2012 г. Джасмин завършва колежанската си кариера като седма при реализаторите за Кугърс с рекордните за себе си 1288 точки в общо 122 мача. Пъркинс може да се похвали и с още високи показатели. Тя приключва на четвърто място по борби във вечната ранглиста на висшето учебно заведение с общо 728 овладени отскочили от двата ринга топки. Тя изравнява десетото най-добро постижение по асистенции – 285 завършващи подавания.

Така американката ще се присъедини към тима на „Хасково 2012”. От клуба вече съобщиха, че в тима за новия сезон остават капитанът Нели Пашева, Ралица Нанева, Катерина Рудева, Жени Димитрова, както и младите надежди на „Хасково 2012” Славея Драганова и Сибел Апти.

Младен Желязков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини