От х:

Днес в x:

Стефан Димитров: Трябва да запазим младите хора в Димитровград!

"Трябва да запазим младите хора в Димитровград. Това е един от основните ангажименти. Не само младите хора, а всеки един човек отива там, където има възможност за реализация. Когато нямаш възможност за реализация напускаш  едно или друго населено място".

Така председателят на ОбС Стефан Димитров коментира пред журналисти свое предложение, което не бе прието на последната сесия на местния парламент миналия четвъртък.

Гласуването бе закрито за медиите и гражданите, а докладната касаеше  упълномощаване на шефа на ОбС-Димитровград да провежда преговори за продажба на общински имот във връзка с евентуална инвестиция.

Димитров предлагаше имота да бъде придобит срещу 1 долар, като терена не надвишава 100 декара, а инвеститорът да се ангажира да разкрие до 2019 г. 1 500 нови работни места. Димитров настоявал за закрито гласуване, за да се избегне предизборното политиканстване в залата.

От общо 26 гласували съветници, 11 са подкрепили предложението, против са били 7 общинари, а 8 са се въздържали да изразят позиция,  с което докладната не се приема.

Шефът на местния парламент разясни, че предложението е било подкрепено от съветниците на Да за Димитровград и ЕНП, БСП са гласували "въздържал се". Общинарите от ГЕРБ са били против, само един от групата е "въздържал се". От независимите съветници двама са "за", един е "въздържал се".

Става дума за имот, който от години пустее и към него няма интерес, поясни Димитров. Според него, една от основните задачи на това предложение е било да се покаже на инвеститорите, че Димитровград е подходящо място за развитие на бизнес. 

"Не трябва да се търси кой да развее знамето на победата в този случай. Защото когато става дума за 1 500 работни места знамето на победата е за Димитровград. То не е нито за Иво Димов, нито за Стефан Димитров, а е за хората", бяха думите на председателя.

Шефът на местния парламент заяви още, че може би проблема се крие в безработицата и възможността за нов бизнес в Димитровград. 

"Колкото повече фирми има в Димитровград, толкова повече хората ще имат право на избор къде и с какво да се занимават. За съжаление, с това отхвърлено решение се отнема правото на хората да имат избор", категоричен бе Димитров.

Той е на мнение, че определени бизнесмени вероятно  изпитват страх от нов инвеститор, който ще разкрие работни места и ще плаща по-високи заплати на хората. Имало и спор дали въпросното предприятие, зад което стои инвеститорския интерес да е в Димитровград или на 14 км. от него. Ако е извън града, шанса за реализация на димитровградчани е по-малък, смята Димитров. Заяви обаче, че ще продължава да работи за привличане на инвеститора тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини