От х:

Днес в x:

Удариха „Хасково“ с 10 бона глоба за уговорени мачове

    10 000 лева глоба наложи Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз на ПФК „Хасково 2009”. Санкцията е обявена в бюлетина на съюза, където снощи бяха публикувани решенията на Комисията.

    Глобата е наложена на базата на уведомления от UEFA за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи. Другият отбор , отпаднал от професионалната „А“ група - „Марек” Дупница, е със санкция в размер на 210 000 лв., наложена със същите мотиви.

    По повод глобите легендарният състезател на Хасково от 80-те години Костадин Латинов и треньор на футболния тим от близкото минало коментира, че черното тото във футбола ще доведе в крайна сметка до прокуждане на феновете от стадиона. “Ще изгоним феновете от трибуните. Не може, когато човек отиде на стадиона, винаги да има едно на ум, че мачът може да е режисиран или уговорен. Това е все едно да ти пускат вече гледан филм, усещането е кофти”, смята Коце Латинов.

    За тиражираната информация, че Мъри Стоилов е събрал бизнесмени и има намерение да прави нов футболен отбор в Хасково, с детско-юношеска школа и своя база, Коце Латинов подчерта, че ако това се случи, много ще се радва. Футболният спец е категоричен, че именно изграждането на детско-юношеска школа е правилният път, по който трябва да върви развитието на един клуб. „За съжаление, в Хасково нямаме бази, а имаме много деца мераклии да ритат, но като няма база, тренират по училищата, по парковете. Дано Мъри най-после да намери спонсори за Хасково, да се възроди футболът. Трябва обаче да се започне отдолу нагоре, на чисто. Хасково заслужава да има свой стабилен отбор, който да радва любителите на футбола.“

    Като цяло според Латинов в момента българският футбол не е добре. Той коментира и снощния двубой между „Лудогорец“ и молдовския „Милсами“, в който българският шампион записа най-срамния резултат в историята си, отпадайки от втория предварителен кръг на Шампионската лига след втора загуба от „Милсами“, този път с 1:2.

    „В крайна сметка един махленски отбор ни елиминира, а претенциите ни са големи. Жалко е, че се хващаме за испански треньори, вкарват от чужбина футболисти, които не са с нищо повече от нашите, а българските таланти остават настрана, не им се дава възможност да се развият“.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини