От х:

Днес в x:

Ученик от "Езиковата" в съсътезание по екстремно спускане с планински велосипед

    Осемнадесет годишният възпитаник на ГПЧЕ „Христо Ботев”-Кърджали Бехти Чауш е един от участниците в традиционното състезание по екстремно спускане с планински велосипед „Pamporovo Bike Cup”, част от тазгодишното издание на „Пампорово Байк Фест 2015”. В него най-добрите български и чуждестранни байкъри мерят сили в надпреварата за завоюване на купата. Бехти се състезава в дисциплината „Downhill”, която представлява стил планинско колоездене, при което състезателите се спускат по стръмни, технични и опасни трасета с повишена трудност. 
    „Това е спорт носещ много адреналин, но и криещ опасност от тежки наранявания. За него задължително се изисква не само добър байк, но и специална екипировка”, сподели Бехти Чауш за радио Кърджали. 
    „Pamporovo Bike Cup” е първото състезание за сезона и нова възможност за Бехти, след успешното му участие на Световното в Австрия миналата година. За да се включи в дадено състезание, момчето разчита финансово единствено на подкрепата на родителите си и на приятели, като се надява в скоро време да има повече съмишленици, които да спонсорират изявите му по планинските трасета на страната и чужбина.
    Надпреварата за „Pamporovo Bike Cup” се провежда за трета поредна година. В тазгодишното издание участниците са близо 100, а тези в категория „17 плюс”, в която се състезава нашето момче са близо 60.
    „Пампорово Байк Фест” започна на 25 юни и продължава цели 4 дни. В първия ден участниците имаха възможност да направят оглед на трасетата и първите си тренировки на зрелищните „фор кросс” и „даунхил” дисциплини. Следващите 2 дни са изпълнени с още тренировки и вече същинските състезания. Финалите за „даунхил” дисциплините ще се проведат на 28 юни. Същият ден е предвидено и награждаването на победителите.
    „Пампорово Байк Фест 2015” се провежда с подкрепата на: Пампорово АД, Nissan, Monster Energy, Хотел „Орловец”, Магазин DropIN, Trek, ANIMAL, Мидланд, минерална вода Банкя, Bikelab.bg, магазин Байк Хаус и др..

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини