От х:

Днес в x:

Прокуратурата обвини бияча от Овчеполци за побой по расистки подбуди

Районната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишния Ангел Калеев от с. Черногорово, област Пазарджик, за това, че е проявил насилие срещу друг младеж заради неговия етнос и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и ксенофобски подбуди.

На 16 април т.г. Ангел отишъл на гробищния парк в село Овчеполци, за да почете паметта на негов близък, от което се разстроил. На връщане срещнал пострадалия Митко, 17-годишно ромче, което му поискало пари назаем. Двамата се познавали само по физиономия. Ангел се ядосал и му казал да започне някъде работа, защото не е необходимо друг да го издържа. Митко го попитал каква е разликата между двамата.

В този момент Калеев извадил мобилен телефон и започнал да снима и записва разговора между тях. Ангел попитал: „Какво каза, че аз с теб съм равен, така ли?“. Митко отговорил: „Ако не искаш да ме биеш, значи сме равни“. После обвиняемият попитал: „Аз ако реша да те набия, какво правим?“ и нанесъл удар с дясната ръка в лицето на жертвата. Разпоредил му да стои в позиция „мирно“, а след това да ляга на земята и да става. Калеев питал Митко: „Аз циганин ли съм?“ и „С теб равен ли съм“. Непълнолетният му отвърнал няколко пъти: „Не си“. По време на разговора били разменени и други реплики.

Обвиняемият ударил с крак пострадалия в лицето и корема. През това време по пътя минали три жени, като една от тях направила забележка и се опитала да прекрати спора. След нейната намеса Ангел оставил Митко, който се прибрал в дома си, предаде Дарик.

Ангел също се прибрал и качил видеоклипа от разговора в Интернет. Така заснетото станало достояние на неограничен брой потребители на глобалната мрежа.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която от ударите Митко Й. е получил оток по дясната част на лицето и болезненост в корема. Разпитан в досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен.

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 -1
    21:15, 2 юни 2016
    Т.н. "българин" излезе по-голям ******* от циганите,т.е. опита на краставичар,краставици да продава)))...Глупчо!
Последни новини