От х:

Днес в x:

Стабилно нарастване на жегата

За жегата се препоръчва бяло

Юнските температури все повече ще заприличват на летни в предстоящата седмица. Жегата ще расте плавно и от 24-25 ° градуса, колкото ще е днес, ще се повиши до към 32-33°, а вероятно и повече в неделя. През това време ще има периоди на подавляваща облачност, както и на краткотрайни превалявания, но като цяло времето ще става все по-отпускарско.

Днешният понеделник започна слънчево и ще продължи с временни увеличения на облачността. По-значителна облачност ще има след обяд, когато на отделни места, главно в планинските райони се очакват слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури за цяла Южна България ще са между 24° и 29°. Този път Хасковско ще е повече към минимума. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за юни.
Все още е малко раничко за плаж и в това се убеждават всички летовници по Черноморието. Там духа, а облачността е по-често значителна. Температурата на въздуха е 22°, а на морската вода едва 20°. Вълнението на морето е около 2-3 бала. 

Над планините ще има разкъсана, често значителна облачност. На места в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Q
    q
    1 -1
    16:37, 8 юни 2015
    Е , този път въпреки че ме дразниш в 99.99 % от времето , снимката ми харесва , защото харесвам актрисата .
Последни новини