От х:

Днес в x:

Търсят химик и биолог за сметището в Гарваново и 7 водомайстори

От миналата година започна разширяването на депото в Гарваново. Сега се сетиха, че му трябва и биолог

Безпрецедентно живване на трудовия пазар в Хасково се забелязва в първата седмица на юни. Обявените от местното Бюро по труда места са цели 226, като професиите които ги изискват са близо 50. Ударно се търсят бармани и сервитьори по морето, общо 22-ма души, готвачи и помощник кухня. Много на почит са шофьорите, сред които има нюанси - на циментовоз, международни превози, товарен автомобил за разнос, багерист, тракторист и др. Има и странно звучащата длъжност шофьор-оператор, електромеханик, автомеханик и автомонтьор. Прави впечатление начилието на свободни работни места за цели 7 водомайстори, но по неофициална информация не става дума за държавното ВиК, а за частна фирма. Още по 7 се търсят зидаро-кофражист и строителен електротехник, като последната заявка е дублирана с още 4 места, но с допълнението, че търсените кадри освен професионален опит трябва да имат и средно СПК образование и поне 2 години стаж. Търсят се печатари, дърводелци, 5 работници в цех за сирене и сортировачи за плодове и зеленчуци, но най-много се търсят шивачи-61 души. Мнозинството са за машинен оперотар на текстил, но има и от конвенционалния вид - шивач на спортно облекло, на горно облекло плюс 5 шивачи на чанти.

Повече като екзотика звучи обявеното място за лаборант с висше образование по химия или биология. Не става дума за работа в здравно заведение, а за дейност свързана със сметището в село Гарваново, довериха запознати. По изискването на МОСВ към депото трябва да има лаборатория която да изследва заустваните отпадни води/ако има такива/ и изпускането в природата на вредни вещества.

7 места за висшисти предлага седмичната справка на Бюрото по труда, като половината позиции са достъпни и със средно образование. Най-обещаващо звучат мениджър екип и Супервайзор, най-любопитно – комисионер в заложна къща.

Г.Христов

От миналата година започна разширяването на депото в Гарваново. Сега се сетиха, че му трябва и биолог
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сю
    СЮНЕТЧИЯТА
    8 0
    19:57, 7 юни 2015
    И всичко това за жълти стотинки или колкото да си платите разноските до ходенето на работа...
  • 2
    Об
    облак
    7 -1
    19:58, 7 юни 2015
    Във вик има толкова кадри на герб и дпс нови иии дума да не става да си помислим за необходимост да търсят от бюрото по труда!
Последни новини