От х:

Днес в x:

Новите коли незаконни поне за седмица, КАТ спря регистрацията

КАТ реши кардинално проблема с опашките-просто спира да работи


Новите коли или внесените от чужбина, макар и на старо, ще бъдат нелегални поне за седмица, ако разчитат на КАТ Хасково да ги узакони. Това стана ясно от лаконичното уведомление на Пътна полиция, че от 2-ри до 7-ми юни се спира изцяло работата по регистрацията на МПС. Причините са обяснени с две думи-технически проблеми, но от КАТ не поясняват от какво естество са проблемите и дали няма да се отразят на работата и на другите отдели. Макар регистрацията на нови коли по принцип да е най-оборотната услуга на КАТ. Според службата, в свое интервю от началото на годината, ежедневно през пункта за регистрация минават между 15 и 20 автомобила, но в летните месеци работата се удвоявала, че и утроявала. Освен колите с нов собственик и закупените като нови от автосалоните, на незабавна регистрация подлежат и тези с повредени, примерно в катастрофа, номера. Карането без регтабели или с повредени такива, гарантира на собственика огромна глоба и сваляне на колата от движение. Хората с такива проблеми следва да се спешат за тази седмица и да разчитат, че проблемите на КАТ ще отшумят до началото на следващата. Предвид историята на техническите неприятности на Пътна полиция, това не е много сигурно.

КАТ имаше идентични проблеми в началото на май, когато от полицията официално предупредиха, че ще блокират от време на време и за клиентите им ще падне чакане. Ченгетата дори официално препоръчаха ако хората нямат спешна работа да си спестят ходенето до тях. Тогава причината бе в инсталиране на нови кабели и комуникационни трасета за директна връзка с централизираната информационна система на МВР. Трафикът на данни наистина бе толкова убийствено бавен, че дори и оптимистите с време за губене се отказаха от висене в чакалните в интервала 8 -15 май. Тогава обаче макар и мудно, работата вървеше, а сега ще спре изцяло.

Няма яснота дали останалите отдели на Пътна полиция ще са засегнати и за колко време. На теория поне „Регистрация“ е вързана на различна система примерно от Квалификация или Административно наказателна дейност, които би следвало да работят безпроблемно. От друга страна и тези отдели бяха с подменени комуникации и ако новата система е дала „на късо“, то потърпевша ще е цялата дейност на КАТ.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ц
    ц
    10 0
    17:37, 2 юни 2015
    И на тях като на Паспортна служба им е свършила хартията.
  • 2
    00
    0010
    16 0
    18:03, 2 юни 2015
    Спирали да работят .Ама те си мислят ,че досега нещо са работили? За мен това е най мързеливата институция в България ,няма нормален човек който да не е висял там с парите си поне един ден .Особенно тия на канала са едни търтеи ,които са напълно убедени ,че това им е по наследство бащиния и са с такова надменно самочувствие като че ли всеки ден вечерят с Господа .
  • 3
    Ко
    Компютърджия
    2 -4
    19:20, 2 юни 2015
    Много сте ДРЕБНАВИ!
    На вас като ви спре или тока, или интернет - какво можете да направите с компютъра???? А? Явно всички сте застраховани от технически проблеми ... и при вас това не се случва .....
    Еми, случило се е, да не мислите, че на служителите дават информация ТОЧНО какво се е случило, КОГА ще се оправи и т.п.
    Пък и ако ви дадат точна техническа информация - колко от вас ще разберат за какво става въпрос????

    • 00
      0010
      3 0
      19:59, 2 юни 2015
      Ти май приятелю никога не си регистрирал кола в КАТ .Щастливец ,искренно ти завиждам .
  • 4
    Ск
    Скука гони новинарите
    1 0
    10:42, 3 юни 2015
    Господин Христов, да не чукате страничен доход като джамбазин? През май КАТ си работеше нормално, ако е имало проблеми, то те са били от типа "лош материал". Сегашните проблеми са ОБЩИ, за цялата страна и е логично да са извън Хасково.
  • 5
    Не
    Некой
    3 0
    11:09, 3 юни 2015
    Тази институция е на отмиране. Забраниха им да работят РЕАЛНО - тоест да реагират като видят нарушение.. За всичко се прави видеоклип и 24 часов запис като на БИГ Брадър...някоя фирма за камери яко се е нагушила...

    А много по-просто можеше да се спре корупцията - пуснете "рушветчии" под прикритие, уволнете сто души и го правете докато спрат да Вземат и да си Искат.

    Да не говорим че НИЕ по пътищата в 90% от сручаите когато наистина сме сгафили, сами Предлагаме. Без да ни пука чий живот сме застрашили, като караме без правила.
  • 6
    Не
    Некой
    0 -1
    11:11, 3 юни 2015
    Не хартията, друго е свършило, ама Г. Христов не смее да каже.
Последни новини