От х:

Днес в x:

Свиленград обра наградите на най-големия форум на финансистите в България

Свиленград заби в земята областно Хасково и обра наградите на най-големия форум на финансистите в България. Призовете бяха връчени по време на XVIII Национална среща на финансистите от общините, организирано от Националното сдружение на общините в Република България.

Във Варна, където се проведе форума, заместник-кметът на общината Мария Костадинова получи наградата „Финансист новатор за 2015 г.”. За нея единодушно гласуваха и от оценяващия орган на НСОРБ, и голяма част от публиката на форума, която за първи път бе включена в оценяването. Признанието за екипност също отиде в Свиленград. То е за директорът на дирекция „Бюджет, финанси, административно и информационно обслужване” Валя Здравкова и отдел „Счетоводство”.

Те спечелиха отличията в конкуренция с номинираните си колеги от общините Ловеч, Смолян, Нова Загора и Нови пазар.

Свиленградските финансисти са отличени за прилагането на иновативни практики в работата на общината. Те бяха представени чрез презентации на заместник-кметицата за добрите практики и как се взимат адекватни решения адекватни решения при управление и контрол на местните финанси в община Свиленград.

Валя Здравкова представи на форума опита си от успешното финансиране при изпълнение на договорите за реализиране на проекти по оперативните програми и други донори, натрупан през 2014 година.

Заместник-кметът Костадинова отбеляза, че наградите са оценка за целия екип на кмета Георги Манолов и за способността на ръководството да открива най-доброто у всички служители и да ги мотивира да работят за каузата Свиленград да става едно все по-добро място за живеене.

В събитието се включиха повече от 500 финансови експерти от над 200 общини. Участваха също представители на Министерство на финансите, Сметната палата, Националната агенция по приходите, ИА „Автомобилна администрация”, фонд ФЛАГ.

Основните теми на дискусиите през трите дни на срещата бяха параметрите на Бюджет 2016 и възможностите за разширяване на общинската приходна база и подготовката на нов Закон за местните данъци и такси.

Акцент в обсъжданията бяха и промените при изчисляването на таксата„Битови отпадъци”, които влизат в сила от следващата година и общините ще могат да избират между няколко варианта при определянето размера на налога. 

 

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ос
    остап бендер
    4 -1
    14:56, 2 юни 2015
    голям праз
  • 2
    Jo
    John
    0 0
    00:40, 3 юни 2015
    може ли да попитам тези на снимката какъв софтуер са ползвали, че да заслужат такава награда?

    и какви са тези "иновативни" практики, за които никой не е чувал?
  • 3
    Що
    що така
    1 -1
    13:32, 3 юни 2015
    егати големия форум -там били 10 общини от всичките 240,бреййй
Последни новини