От х:

Днес в x:

4 °C

Свиленград обра наградите на най-големия форум на финансистите в България

Свиленград заби в земята областно Хасково и обра наградите на най-големия форум на финансистите в България. Призовете бяха връчени по време на XVIII Национална среща на финансистите от общините, организирано от Националното сдружение на общините в Република България.

Във Варна, където се проведе форума, заместник-кметът на общината Мария Костадинова получи наградата „Финансист новатор за 2015 г.”. За нея единодушно гласуваха и от оценяващия орган на НСОРБ, и голяма част от публиката на форума, която за първи път бе включена в оценяването. Признанието за екипност също отиде в Свиленград. То е за директорът на дирекция „Бюджет, финанси, административно и информационно обслужване” Валя Здравкова и отдел „Счетоводство”.

Те спечелиха отличията в конкуренция с номинираните си колеги от общините Ловеч, Смолян, Нова Загора и Нови пазар.

Свиленградските финансисти са отличени за прилагането на иновативни практики в работата на общината. Те бяха представени чрез презентации на заместник-кметицата за добрите практики и как се взимат адекватни решения адекватни решения при управление и контрол на местните финанси в община Свиленград.

Валя Здравкова представи на форума опита си от успешното финансиране при изпълнение на договорите за реализиране на проекти по оперативните програми и други донори, натрупан през 2014 година.

Заместник-кметът Костадинова отбеляза, че наградите са оценка за целия екип на кмета Георги Манолов и за способността на ръководството да открива най-доброто у всички служители и да ги мотивира да работят за каузата Свиленград да става едно все по-добро място за живеене.

В събитието се включиха повече от 500 финансови експерти от над 200 общини. Участваха също представители на Министерство на финансите, Сметната палата, Националната агенция по приходите, ИА „Автомобилна администрация”, фонд ФЛАГ.

Основните теми на дискусиите през трите дни на срещата бяха параметрите на Бюджет 2016 и възможностите за разширяване на общинската приходна база и подготовката на нов Закон за местните данъци и такси.

Акцент в обсъжданията бяха и промените при изчисляването на таксата„Битови отпадъци”, които влизат в сила от следващата година и общините ще могат да избират между няколко варианта при определянето размера на налога. 

 

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ос
  остап бендер
  4 -1
  14:56, 2 юни 2015
  голям праз
 • 2
  Jo
  John
  0 0
  00:40, 3 юни 2015
  може ли да попитам тези на снимката какъв софтуер са ползвали, че да заслужат такава награда?

  и какви са тези "иновативни" практики, за които никой не е чувал?
 • 3
  Що
  що така
  1 -1
  13:32, 3 юни 2015
  егати големия форум -там били 10 общини от всичките 240,бреййй

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини