От х:

Днес в x:

Предизборно в Любимец: БСП хвърли ръкавицата на ГЕРБ

По всичко личи, че в Любимец вече сериозно се готвят за местните избори. Както си му е редът кампанията започва отдалече и с провокации, с размятане на цифри, обвинения в манипулации, и то през медиите.

Намеци за това, че в Любимец има изборен селски туризъм твърдят в декларация, разпратена до медиите, от местния общински съвет на БСП.

Според техните засечки има много села в общината, които са наедряли през последните месеци без да има реален-икономически или инфраструктурен повод за това.

Шест месеца преди изборите за местна власт, така, както се случва на доста места в страната, в селата на Община Любимец рязко и странно нарасна броя на регистрираните хора по настоящ адрес“, твърдят от БСП.

Те обясняват, че на фона на статистиката, според която селата обезлюдяват и средногодишно общината намалява със 70 – 80 души, в началото на май, тази година са зесекли данни, показващи че във всички села на община Любимец броят на регистрираните по настоящ адрес се е увеличил с около 370 души. „Фактически е възникнало едно ново село, трето по големина след Малко градище и Лозен“, е коментарът на червените.

От партията столетница правят намек, че партията, която преди 4 години излъчи с мандат като кмет на общината инж. Анастас Анастасов - ГЕРБ, който пък смени в кметското кресло изкаралия три мандата като избранник на БСП Янко Кючуков, се опитва да подсигури още отсега резултатите от местния вот през есента. Въпреки броженията, се оказа, че БСП-Любимец не са депозирали ставките за регистрации, с които разполагат,  пред нито един от органите на местната власт. 

Няма нищо подобно!“, контрира твърденията на социалистите кметът Анастасов.

Според данните от ГРАО, които той цитира, до края на април броят на регистрираните по настоящ адрес в общината се разминава далеч с твърденията на БСП и е 187 души, от които 32 са децата.

Любимешкият управник прави сравнение с подадените от социалистите цифри и по засечките по селата. Така според посочените от БСП, в с. Васково регистрираните до края на април са 45, а според ставката на ГРАО-Любимец няма нито един. Разминаването между местната структура на БСП и цитираните от кмета цифри по ГРАО продължава и за другите населени места.

Това е като в популярната приказка за петела и магарето, в която петелът като видял, че подковават магарето, вдигнал и той крак“, коментира ситуацията кметът Анастасов.

Неговото обяснение за факта, че все пак има новорегистрирани по настоящ адрес в общината, е със сезонната работа, която се предлага в Любимец-предимно на тютюневите ниви и в дърводобива.

Като излъчен партийно кмет инж. Анастасов засега се въздържа да коментира категорично дали ще участва в предстоящата кметска надпревара за втори мандат и предпочита да изчака номинациите. Той обаче е категоричен, че има лична мотивация да продължи да кметува и в следващите 4 години, за да доразвие и  довърши започнати проекти в настоящия си мандат. 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Az
    Az_1433260572
    7 0
    18:44, 2 юни 2015
    На другарите все някой друг им е виновен.
  • 2
    Br
    brata
    3 -1
    19:22, 2 юни 2015
    Кмета на ромите много си ги гледа неговите роми
  • 3
    Др
    Другар
    4 0
    19:53, 2 юни 2015
    Резултати от Избори за Кмет на общ. Любимец 2011г.в Ромската 9 секция:

    20. Разпределение на действителните гласове по кандидатски листи

    2 Анастас Бончев Анастасов пп "герб" 252 гласа
    32 Михаил Димитров Димитров кп "българска социалистическа партия-политически клуб "тракия"" 339 гласа

    Сега нека читателите преценят кой е кмета на ромите!
  • 4
    До
    Дон Балон
    2 -2
    21:40, 2 юни 2015
    Нека кметът Анастасов коментира следните данни примерно за с. Белице: Евроизбори-255 избирател, Парламентарни избори- 257 и двама заличени, населението по постоянен и настоящ адрес в с. Белица къв 1 май 215 година. настоящ адрес - 312, Е аз питам тия с новия настоящ адрес гербери ли са дошли да берат в Белица или да подковават магаретата. Всъщност- защо вие от Хасково Нет не направите сами свое проучване- Идете в селото и поискайте като журналисти кметът да ви даде книгата за регистрация и сами ще се убедите дали петелът,или магарето са вдигнали крака?
  • 5
    До
    Дон Балон
    2 0
    21:42, 2 юни 2015
    Населението по постоянен адрес към първи май в Белица е 2551 а по настояш адрес-312
  • 6
    До
    Дон Балон
    1 0
    21:44, 2 юни 2015
    Постоянен адрес- 255-толкова, колкото са избирателите за евроизборите и парламентарните избори
  • 7
    Пе
    Пенчо
    4 0
    22:04, 2 юни 2015
    Кмете и за килима ли нее верно.
Последни новини